UFC

UFC odustaje od potrage za glavnom borbom večeri na UFC 300 eventu? Jon Anik iznio je zanimljivu prognozu

Jon Anik

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC-ov komentator tvrdi kako je ‘‘main event‘‘ možda već objavljen

Dana White ranije ovaj tjedan najavio je kako bismo u nedjelju ujutro mogli saznati tko će predvoditi UFC 300 event. UFC-ov predsjednik možda nam otkrije tu informaciju tijekom konferencije za medije nakon večerašnjeg UFC 298 eventa, ali sve je još uvijek pod znakom upitnika.

Ono što je svima jasno, jest činjenica da se UFC muči s pronalaskom glavne borbe večeri za svoj veliki i povijesni event. Kako vrijeme odmiče, opcija je sve manje, a fanovi su sve nestrpljiviji.

Svjesni su i UFC-ovi čelnici da im treba rješenje, jer manje od dva mjeseca udaljeni smo od tog velikog eventa. U igri su još uvijek borci poput Israela Adesanye, Dricusa Du Plessisa, Leona Edwardsa, Belala Muhammada, Toma Aspinalla i Alexa Pereire, ali upitno je hoće li itko od njih predvoditi taj event.

Naime, UFC-ov dugogodišnji komentator Jon Anik, sinoć je vodio Q&A uoči UFC 298 eventa. Anik je zajedno s Justinom Gaethjeem, Maxom Hollowayjem, Aljamainom Sterlingom i Jimom Millerom odgovarao na pitanja okupljenih navijača, a jedno od pitanja doticalo se UFC 300 priredbe i ‘‘main eventa‘‘. Anik je otkrio kako možda već imamo najavljenu glavnu borbu večeri.

‘‘Ja bih išao s Maxom Hollowayjem i Justinom Gaethjeem. Ako bih sada morao prognozirati, mislim da će to biti ‘main event‘ na UFC 300 priredbi.‘‘, rekao je Anik.

Naravno, nekoliko je mogućih razloga zašto je Anik ovo rekao. Kao UFC-ov zaposlenik, Anik sigurno posjeduje ‘‘insajderske‘‘ informacije i zna u kojem smjeru organizacija želi ići. Jasno, upitno je ima li Anik dopuštenje iznositi takve informacije prije Dane Whitea.

Komentator možda navodi publiku na ‘‘krivi trag‘‘, jer na taj način faktor iznenanđenja mogao bi postati još izraženiji nakon što White neku drugu borbu odabere kao glavnu borbu večeri.

Postoji mala mogućnost da niti Jon Anik zapravo ne zna koja borba će predvoditi UFC 300, ali u tom slučaju glavna borba vjerojatno još nije niti odabrana. Preostaje nam čekati rane nedjeljne sate. Lako je moguće da odgovor dobijemo tijekom ili nakon UFC 298 eventa. Odabere li White da to budu Holloway i Gaethje, teško se netko može buniti. Meč ove dvojice ratnika za ‘‘BMF‘‘ pojas borba je dostojna ‘‘main eventa‘‘, a ukoliko boljih opcija nemaju, čemu komplicirati?

Linker
14. travanj 2024 19:24