UFC

UFC pronašao sljedećeg protivnika za Anthonyja Smitha? Čini se da to neće biti Nikita Krylov

Anthony Smith

 Alejandro Salazar/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
‘‘Lionheart‘‘ bi se mogao obračunati s borcem kojeg mnogi vide kao jednog od najperspektivnijih u kategoriji

Prozivali su se Nikita Krylov i Anthony Smith proteklih dana, obojica su pokazivali interes za međusobnim obračunom, ali čini se kako ‘‘Lionhearta‘‘ čeka ipak drugi protivnik, a mnogi će se složiti i opasniji.

Naime, prema navodima MMA Island portala, UFC radi na ugovaranju meča između Jamahala Hilla i Anthonyja Smitha. Trenutno nisu poznati datum i lokacija, a postat će poznati ukoliko oba borca pristanu na međusobni obračun.

Radi se o meču koji itekako ima smisla za obojicu. Anthony Smith nakon tri uzastopne pobjede, pretrpio je poraz u sedmom mjesecu. Ozlijedio se ‘‘Lionheart‘‘ u meču protiv Magomeda Ankalaeva, a sjajni ruski borac dovršio je posao u drugoj rundi. Smith je trenutno petorangirani izazivač UFC-ove poluteške kategorije, a Jamahal Hill odmah je iza njega i rado bi se ugurao u top 5.

Hill je u nizu od tri pobjede zaredom. Paul Craig porazio ga je u sedmom mjesecu 2021. godine, a Hill je nakon toga nokautirao Jimmyja Crutea i Johnnyja Walkera u prvoj rundi, a Thiaga Santosa završio je u četvrtoj rundi. Hill je pod okriljem UFC-a debitirao početkom 2020. godine, a jednoglasnom odlukom pobijedio je Darka Stošića.

31-godišnji Hill napreduje iz borbe u borbu i mnogi u njemu vide potencijal za napad na sami vrh. Anthony Smith već je nekoliko takvih potencijala zaustavio (Jimmy Crute i Ryan Spann npr.), a dojam je da UFC koristi ‘‘Lionhearta‘‘ kao ‘‘gatekeepera‘‘ za ulazak u top 5. Svi borci ispred njega u ovom trenutku djeluju ipak kvalitetnije i kao nepremostiva prepreka za Smitha, ali mladi nadolazeći borci nerijetko ‘‘lome zube‘‘ na njemu. Vidjet ćemo može li Hill napraviti taj dodatni iskorak, ali pričekajmo službenu potvrdu.

Linker
25. travanj 2024 01:52