UFC

Kung Fu okršaj predvodit će UFC Fight Night priredbu krajem kolovoza

Giga Chigadze
 Marcus Stevens/Zuma Press/Profimedia
Opasni i atraktivni Gruzijac uspio je ugovoriti borbu po svom ukusu

Dva mjeseca nakon što je protiv Cuba Swansona ostvario svoju najveću i najvažniju pobjedu do sada, Giga Chikadze (13-2, 6-0 UFC) dobio je pred sebe ispit kakav od UFC-a već neko vrijeme tražio. Nakon što Gruzijcu nije upalilo prozivanje Yaira Rodrigueza, gotovo sigurno će se zadovoljiti borbom protiv borca sličnog stila, a svojevremeno i statusa njegovom. Borit će se protiv Edsona Barboze.

Ova borba trebala bi predvoditi UFC-ovu Fight Night priredbu koja će se održati 28. kolovoza. Borba još uvijek nije službeno potvrđena od strane UFC-a, ali su mediji dobili potvrdu od strane relevantnih izvora bliskih borcima i njihovim kampovima.

35-godišnji Barboza (22-9, 16-9) član je UFC-a već 11 godina, a od svibnja prošle godine je u perolakoj kategoriji. Prelazak u istu obilježio je prvobitno tijesnim porazom od Dana Igea, nakon čega je savladao Makwana Amirkhanija te posljednje Shanea Burgosa, atraktivnim nokautom na UFC 262 priredbi. Na službenoj ljestvici izazivača nalazi se na devetom mjestu i polako ide prema statusu kakav je imao u lakoj kategoriji. Tamo se godinama vrtio oko petog mjesta, a nekoliko puta imao je borbu za iskorak prema vrhu, no iste je u pravilu gubio.

Više puta je izjavio kako vjeruje da je jednostavno bio fizički preslab za one borce iz samog vrha te kako mu se u novoj kategoriji to ne bi trebala ponoviti.

Chikadze je tri godine mlađi od njega i svoj pobjednički niz izgradio je u vrlo kratkom vremenu. Nakon uspješnog UFC debija u rujnu 2019. godine, od ožujka prošle godine do svibnja ove uspio je odraditi pet borbi te u svima slaviti. Vrlo atraktivan borac sjajnih udaračkih tehnika i ubojitih udaraca nogama vrlo je sličan Barbozi te bi ovo trebao biti okršaj brzine, "tajminga" i preciznosti.

Chikadze je inače jednu poziciju na ljestvici izazivača lošije plasiran od svog narednog protivnika. Gruzijac je već neko vrijeme član Kings MMA tima koji vodi možda i najbolji MMA trener za borbu na nogama, Rafael Cordeiro.

Linker
14. travanj 2024 04:10