UFC

Leon Edwards odgovorio kritičarima: ‘Ja sam onaj koji riskira i bori se protiv niže rangiranih‘

Leon Edwards
 Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Napokon je dogovorena dugo očekivana borba između Leona Edwardsa i Jorgea Masvidala

Posljednja ovogodišnja UFC priredba, UFC 269 koji se održava 11. prosinca, postao je proteklog tjedna bogatiji za jednu jaku borbu. Priredbi su dodani Jorge Masvidal i Leon Edwardsa, koji će tako u Octagonu razriješiti svoj sukob započet u ožujku 2019. godine, nakon londonskog Fight Nighta na kojem su obojica upisali pobjedu.

Edwards je u međuvremenu svoj pobjednički niz podigao na devet trijumfa i nadao se borbi za titulu, no nju je ipak dobio Colby Covington. Odlučio je Leon tako prihvatiti gore spomenutu borbu i time riskirati svoj izboreni status. No, ono što je zanimljivo je kako je prije prihvaćanja borbe bio kritiziran od strane Masvidala, ali i fanova, jer nije odmah prihvatio UFC-ovu ponudu.

Koliko ga je to sve frustriralo, ponajviše jer smatra kako on tako što nije imao nikakvu obavezu napraviti, otkrio je u razgovoru s Arielom Helwanijem u MMA Houru.

"Ja sam onaj koji preuzima sav rizik. Khamzat Chimaev, Nate Diaz, Jorge Masvidal. Ja sam onaj koji se bori protiv svih tih niže rangiranih boraca. Pitam se što se to događa", rekao je Edwards, dodavši da je morao cijelo to vrijeme ostati pribran:

"Ovo je lud svijet, MMA svijet je lud. I ja sam shvatio kako su svi ti ljudi ludi, ne mogu sjediti i slušati to. Ja moram ostati fokusiran na svoj posao i držati se svog cilja. Ne smijem obraćati pažnju na to jer bih ja mogao poludjeti."

Ponovio je kako jednostavno ipak ne može ostati imun na društvene mreže, iako tome što zna kako bi mu to u ovom trenutku bilo najpametnije, posebno dok se priprema za tako veliku borbu.

"Neke stvari koje vidim na društvenim mrežama me tjeraju da se zapitam što se događa. Svi mogući samo tvitaju i pričaju sranja, a ja sam jedini koji vuče neke poteze. Ja sam onaj koji stavlja sve na kocku. Izrastao sam u borca koji se treba boriti za titulu, ali radim korak unazad, borit ću se protiv borca rangiranog na šestom mjestu. Tek nakon toga ću se boriti za titulu, ali sve u redu, dajmo im da pričaju", potvrdio je "Rocky".

Edwardsa su kladionice u startu postavile kao favorite, što ima smisla ako znamo u kakvom je nizu te kako je Masvidal u svoje posljednje dvije borbe poražen.

Linker
24. travanj 2024 11:10