UFC

Program UFC 269 priredbe već je spreman i jednostavno ostavlja bez teksta

Dustin Poirier
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
11. prosinca donosi jedan od onih "cardova" koji se prate od prve do posljednje borbe

Brojne su kritike na račun nekoliko proteklih UFC-ovih evenata. Borbe poput one između Ladd i Durmont predvodile su kompletne priredbe, a programi nisu obilovali nikakvim zvučnijim imenima. Ipak, do kraja godine slijedi nam niz vrhunskih priredbi. UFC 269 event je koji definitivno vrijedi izdvojiti.

Naime, radi se o zadnjem UFC-ovom PPV eventu u 2021. godini, a održati će se 11. prosinca ove godine u Las Vegasu. Čak dvije borbe za titulu gledat ćemo u sklopu te priredbe. Charles Oliveira prvu obranu pojasa u lakoj kategoriji imat će protiv Dustina Poiriera, dok će Amanda Nunes šesti puta braniti pojas bantam kategorije koji drži još od 2016. godine. Njena protivnica biti će Julianna Pena.

Brandon Moreno i Deiveson Figueiredo također su bili planirani za ovaj event, no ta borba prebačena je na UFC 270 priredbu koja će se održati u siječnju iduće godine. Izuzev dvije borbe za titulu prvaka, gledatelji će imati priliku uživati u još tri sjajne borbe unutar ''main carda''. Naime, Leon Edwards i Jorge Masvidal napokon će dobiiti priliku da razriješe račune nakon što su se još 2019. godine fizički obračunali nakon UFC-ove priredbe u Londonu.

Kai Kara-France i Cody Garbrandt trebali bi pružiti sjajan meč u muha kategoriji, a radi se ujedno i o debiju Garbrandta u toj kategoriji. Glavni dio programa otvaraju Sean O'Malley i Raulian Paiva. ''Sugar'' Sean ima priliku pobijediti rangiranog protivnika (Paiva je 15. na ljestvici izazivača) čime bi vjerojatno kročio u Top 15.

Što se preliminarnog dijela priredbe tiče, tu također imamo priliku gledati jači raspored nego li smo ga gledali na glavnim programima prethodnih priredbi. Geoff Neal i Santiago Ponzinibbio sjajan su meč u velter kategoriji, a Dominick Cruz i Pedro Munhoz u bantamu također su izuzetno zvučna imena za nastupati na prelimsima. Alex Perez i Matt Schnell kao Top 10 borci jake muha kategorije također nude sjajnu borbu na preliminarnom dijelu priredbe.

Izuzev svih spomenutih mečeva, UFC 269 priredba pruža još pet borbi koje nismo posebno isticali, no također se radi o vrlo zanimljivim uparivanjima. Kompletan raspored možete pročitati pri dnu teksta, a mi se nadamo kako će biti što manje otkazivanja, odnosno da ih neće uopće biti.

UFC 269 - raspored:

Glavni dio priredbe:

Charles Oliveira vs.Dustin Poirier

tAmanda Nunes vs.Julianna Peña

Leon Edwards vs.Jorge Masvidal

Kai Kara-France vs.Cody Garbrandt

Raulian Paiva vs.Sean O'Malley

Preliminarni dio priredbe:

Geoff Neal vs. Santiago Ponzinibbio

Dominick Cruz vs. Pedro Munhoz

Andre Muniz vs. Dricus Du Plessis

tMaycee Barber vs. Erin Blanchfield

Alex Perez vs. Matt Schnell

Ryan Hall vs. Darrick Minner

Gillian Robertson vs. Priscila Cachoeira

Randy Costa vs. Tony Kelley

Linker
24. travanj 2024 15:44