UFC

Leon Edwards otkrio da žali što se nije borio protiv UFC-ovog veterana: ‘To su trebali ugovoriti prije nekoliko godina, ali nisu!‘

Leon Edwards

 AMY KAPLAN/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Amy Kaplan/icon Sportswire/newscom/profimedia
‘Rocky‘ se ponadao da će se borba dogoditi kada je postao prvak, no ništa od toga

Dok je Leon Edwards gledao UFC 287 u travnju (4. mjesec), svjedočio je kako teku posljednji trenutci za borbu s protivnikom kojeg je želio dugo vremena.

Čini se da je zloglasna svađa u backstageu između njega i Jorgea Masvidala na UFC-u u Londonu 2019. godine pripremila pozornicu za njihov konačni obračun, pri čemu je Masvidal nekoliko puta udario Edwardsa prije nego što je osiguranje interveniralo. Na kraju, borba se nikada nije dogodila, ali nakon što je Edwards prošle godine postao UFC prvak u velter kategoriji, ponadao se da bi se ta borba mogla organizirati, no od toga ništa.

Nažalost po ‘Rockyja‘, Masvidal je izgubio jednoglasnom odlukom sudaca od Gilberta Burnsa na UFC-u 287, a zatim je najavio povlačenje iz sporta, čime je Edwards izgubio sve moguće šanse za ovaj okršaj.

“To je bila borba koju je trebalo ugovoriti čak i nakon borbe s [Benom] Askrenom. Tada se to trebalo ugovoriti, no iz nekog razloga - nije", izjavio je Edwards te nastavio:

“Mislim da je [na UFC-u 287] pokazao koliko godina ima. Koliko je star, 37 ili 38? Tamo je izgledao sporo, umorio se unutar jedne runde. Mislim da ni on ni Burns nisu izgledali dobro, Brazilac je jednostavno bio bolji te večeri. Možda i bolje da se [Masvidal] umirovio.

Unatoč što si je prije dao puno truda, Edwards kaže da UFC jednostavno nikad nije pokazao veliki interes, a čak i kada je ideja na kraju iznesena, tvrdi da Masvidal nije bio zainteresiran.

“To je ono što sam želio da se dogodi, ono što su navijači priželjkivali da se dogodi, svi su željeli da se ta borba dogodi, no iz nekog razloga, UFC nije želio da se to riješi ili je pokušao napraviti i Masvidal je to odbio. To je borba koja mi je definitivno pobjegla.”

Masvidalova karijera završila je u nizu od četiri poraza nakon što je dva puta izgubio od Kamarua Usmana u uzastopnim borbama za naslov, a zatim u kasnijim neuspjesima protiv bivšeg prijatelja Colbyja Covingtona, kao i porazom od Burnsa koji je doveo do Masvidalova umirovljenja.

Nakon što je izgubio u travnju, Masvidal je priznao da se više ne osjeća isto nakon 20 godina borilačke karijere i da je znao da je vrijeme da zauvijek skine rukavice.

Linker
19. travanj 2024 17:20