UFC

Leon Edwards poručuje Usmanu: ‘Ja sada diktiram uvjete, moraš doći u moje dvorište‘

Leon Edwards

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Prvak UFC-ove velter kategorije ne planira sljedeći meč odraditi na gostujućem terenu

Poprilično je jasan da će Leon Edwards prvu obranu titule imati protiv Kamarua Usmana. Novi prvak UFC-ove velter kategorije nokautirao je Usmana u osmom mjesecu ove godine. Usmana je minuta dijelila od pobjede, a onda je Leon sjajno pogodio lijevim ‘‘high kickom‘‘ i napravio veliko iznenađenje.

Datum i lokacija njihovog trećeg međusobnog obračuna (u prvom meču slavio je Usman) zasad nije poznata, ali pretpostavlja se kako će Edwards titulu braniti u Londonu pred domaćom publikom. UFC londonske evente obično organizira u trećem mjesecu. Mnogi britanski borci nerijetko zazivaju priredbu na stadionu, a Leon Edwards također je jedan od njih.

‘‘Neka to bude na Wembleyju. Ne planiram se vraćati u SAD zasad. Ja sam odradio svoj posao. Otišao sam u Usmanovo dvorište, a sada on mora doći u moje. Ne idem tamo. Ja sada diktiram uvjete i on mora doći ovdje.‘‘, rekao je Edwards po pitanju lokacije, a što se termina tiče, također se osvrnuo.

‘‘Rekli su prvom polovicom sljedeće godine, otprilike u ožujku (treći mjesec). Rano sljedeće godine i to bi moglo biti na stadionu. Moguće da to bude i Cardiff.‘‘, otkrio je ‘‘Rocky‘‘.

Kamaru Usman već ranije je istaknuo kako nema ništa protiv nastupa u Velikoj Britaniji. Nigerijac s američkom adresom čak se i raduje nastupu na britanskom tlu.

‘‘Želim ići u Englesku. Smatram da je Engleska sada moj drugi dom, a Engleska je i polovično afrička država. Ljudi to ne znaju, ali Engleska je poluafrička. Vrijeme je da odem tamo i zabavim svoje Engleze, a ima li bolje priče od te? Ovo se nije moglo bolje niti napisati. Uzbuđen sam vidjeti što slijedi.‘‘, rekao je Usman za TMZ Sports nekoliko dana nakon poraza.

Što se eventa na stadionu tiče, Dana White više je puta isticao kako je skeptičan oko toga zbog promjenjivog vremena u Velikoj Britaniji. Milenijski stadion u Walesu (od 2016. godine pod nazivom Principality Stadium) mogao bi biti adekvatno rješenje jer posjeduje pomični krov kojim se stadion može zatvoriti. Radi se o ogromnom stadionu koji za borilačke evente može primiti 78 tisuća gledatelja i bio bi to nezapamćen spektakl.

UFC je sada na potezu.

Linker
24. travanj 2024 09:15