UFC

Leon Edwards smatra da borba protiv Masvidala nema smisla: ‘Taj tip ne prestaje gubiti‘

Edwards i Masvidal

 Screenshot (youtube, Ufc)
Pred Edwardsom je trilogija protiv Usmana, kasnije može razmišljati i o drugim borbama

Leon Edwards je na UFC 278 priredbi šokirao svijet nokautiravši prvaka Kamarua Usmana u petoj rundi nakon što je ovaj bio bolji praktički do tog trenutka. Nakon što je uzeo pojas, na njegov račun su pristigle brojne prozivke, što se, prije osvajanja pojasa i nije često događalo.

Iako Edwards nije previše odgovarao na prozivke, na jednu se jednostavno nije mogao suzdržati. Radi se o onoj koja je došla od Jorgea Masvidala, koji je na taj način ‘‘preko reda‘‘ pokušao doći do nove prilike za napad na pojas, iako je već dva puta imao priliku protiv Usmana.

Edwards je tom prilikom rekao kako uživa gledati Masvidala kako ga sad ‘‘preklinje‘‘ za borbu, a prije toga ju je odbijao. To naravno nije glavni razlog zbog kojeg se ta borba trenutno neće održati jer je Masvidal trenutno u nizu od tri poraza.

‘‘Borba protiv Masvidala je sigurno ona koju bih nekad želio, ali s obzirom da on ne prestaje gubiti teško je UFC-u naći neki smisao u tome. Čak ni fanove to trenutno ne zanima. Kada bi riječi potkrijepio nekim djelima, sigurno bi imalo više smisla‘‘, rekao je Edwards za Sky Sports.

‘‘Ako Masvidal dođe do velike pobjede, onda možemo razgovarati. Ja sam mu čak i mislio dati ‘title shot‘, ali su mi treneri rekli da ne zaslužuje. Tko god dođe od izazivača ili ‘money fightova‘, meni je svejedno. Vjerujem da sam najbolji‘‘, nastavio je.

Uključio se i Masvidalov mendažer, Malki Kawa:

‘‘Nije teško. Fanovi bi željeli vidjeti tvoju osvetu‘‘, napisao je.

Iako ta borba nema nikakvog smisla, možda će imati nekada kasnije. Edwardsa sad čeka treći meč protiv Usmana i pokušaj za titulu zadrži u svome vlasništvu.

Linker
27. travanj 2024 03:39