UFC

Londonska UFC priredba u problemima, Velika Britanija ukida vize ruskim sportašima

Alexander Volkov

 screenshot (YouTube, UFC)
UFC već gleda prema zamjenskim opcijama za glavnu borbu spomenute priredbe

Manje od tri tjedna preostalo je do UFC-ovog Fight Nighta koji će se održati u Londonu, a organizacija trenutno prolazi kroz neupitne glavobolje. Naime, realna je situacija u kojoj će nekoliko boraca ostati bez vize za nastup u Velikoj Britaniji. Naravno, radi se o ruskim sportašima, odnosno sankcijama spomenute države prema njihovoj domovini zbog agresije na Ukrajinu.

Glavni problem u cijeloj priči je taj da je za nastup u glavnoj borbi planiran Alexander Volkov. Ruski teškaš ima ugovorenu borbu protiv domaće uzdanice Toma Aspinalla, ali informacije govore kako je promocija već počela raditi na zamjenskoj borbi. Ipak, to nisu svi problemi s kojima bi se UFC mogao susresti.

Ostanu li bez Volkova svakako će ostati i bez drugog teškaškog okršaja na glavnom programu, međusobnog ogleda ruskih boraca Sergeya Pavlovicha i Shamila Abdurakhimova. Bio bi to novi peh za talentiranog Pavlovicha koji nikako da odradi svoju četvrtu UFC borbu.

Timur Valiev, koji bi se trebao boriti protiv Jacka Shorea, također u tom slučaju ne bi bio u mogućnosti nastupiti.

Odluka o tome još uvijek nije donesena, no jučer je košarkašima Bjelorusije zabranjen nastup u Newcastleu pa je po mnogima ovo neupitno. Osim naravno u slučaju da pregovori Rusa i Ukrajinca urode prolom te agresija prestane. No, i onda je pitanje kakav će biti stav prema ruskim sportašima.

Što se tiče SAD-a, oni se za takve sankcije još nisu odlučili i ruski sportaši koji su ishodili vizu za sada nisu ugroženi.

Kao sunaslovna borba londonskog Fight Nighta najavljen je okršaj Paddyja Pimbletta i Rodriga Vargasa, no teško je očekivati da ta borba može biti promovirana u glavnu.

Linker
30. travanj 2024 22:44