UFC

Luda završnica i pobjeda Whittakera nad Cannonierom!

Robert Whittaker
 ASANKA BRENDON RATNAYAKE / AFP
'Bobby Knuckles' i dalje ostaje prvi izazivač u srednjoj kategoriji!

Ako se sve odvije prema nekim ranijim najavama, onda možemo reći da je Israel Adesanya u subotu saznao svog idućeg izazivača.

Trebao bi to biti Robert Whittaker (22-5) koji je u Abu Dhabiju na UFC 254 priredbi jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Jareda Cannoniera (13-5).

Bivši UFC-ov prvak većim je dijelom borbe dobro kontrolirao situaciju i nije se sve do same završnice izlagao pretjeranim rizicima, a bodove je u očima sudaca skupljao nešto većom aktivnošću u prve dvije runde i dominirajući većim dijelom one posljednje.

Australac je bio puno bolji i precizniji ručnim tehnikama, a pogotovo je odlično radio njegov direkt. Cannonier je s druge strane dobro pogađao 'low kickove', ali nešto više od toga, barem ako ćemo gledati značajnije udarce baš i nije napravio u prvih 10 minuta.

Najveći trenuci u meču dogodili su se u posljednjih pet minuta kada je Whittaker 'high kickom' uzdrmao svog suparnika, krenuo po prekid, napadao 'ground and poundom', ali Cannonier se ipak nekako oporavio i vratio na noge. I kad se činilo da će Australac sigurno stići do pobjede, Cannonier ga je uzdrmao, ali vremena za veliki preokret ipak nije bilo.

'Bobby Knuckles' slavio je s 29-28 prema sva tri suca i upisao drugu pobjedu u nizu otkako je prije godinu dana ostao bez pojasa u meču s Adesanyom.

Linker
17. travanj 2024 15:50