UFC

Luđi od Kauboja? Pauzirao godinu dana pa ugovorio treći meč u manje od pet mjeseci!

Brian Kelleher
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Situaciju s koronavirusom, slijedom koje UFC ima puno manje boraca na raspolaganju nego u normalnim okolnostima, neki borci i borkinje jako dobro koriste za ugovoriti što više nastupa. No, u posebnu kategoriju spada Brian Kelleher, koji je ugovorio borbu protiv Codyja Stammana za UFC 250 priredbu te će mu to biti treći nastup u samo četiri i pol mjeseca.

UFC 250 priredba održat će se 6. lipnja u UFC-ovom APEX kompleksu, predvođena borbom za titulu ženske perolake kategorije između Amande Nunes i Felicije Spencer. Taj program sad je dobio još jednu borbu, budući da će se tamo susresti borci bantam kategorije, Brian Kelleher i Cody Stamman.

Ova borba posebno je zanimljiva upravo zbog Kellehera (21-10, 5-3 UFC), budući da je isti ove godine nastupio već dva puta, posljednji put prije točno dva tjedna. Ovaj iskusni borac vratio se nakon što nije nastupio cijelu 2019. godinu te je u siječnju gušenjem završio Odea Osbournea, a onda je 13. svibnja napravio veliko iznenađenje nokautiravši Huntera Azurea. Za obje te izvedbe uzeo je i bonus, ali u njemu će uživati tek nakon što odradi još jednu borbu. Okršaj protiv Stammana treći mu je nastup u nešto više od četiri i pol mjeseca, što je uistinu presedan. No, on ne namjerava više gubiti vrijeme, posebno nakon jednogodišnje pauze.

Njegov protivnik jedan je od najvećih potencijala kategorije, Cody Stamman (18-2-1, 4-1-1 UFC). On će nastupiti po prvi put nakon prosinca, kad je odradio neodlučenu borbu protiv Songa Yadonga, u kojoj su mnogi smatrali kako mu je oduzeta čista pobjeda. Ovaj fenomenalni hrvač pokušat će se preko Kellehera približiti ulasku na službeni ranking trenutno najuzbudljivije kategorije u cijelom UFC-u, mnogi bi rekli i najkvalitetnije.

Ukoliko Kelleher dođe do pobjede, nema sumnje kako ima priliku postati najzanimljivija priča ovog UFC-ovog "korona razdoblja", a isto tako može biti siguran da će zbog ove spremnosti nastupiti više puta u tako kratkom vremena itekako imati kredita kod UFC-ovog vodstva u nekim drugim situacijama.

Linker
23. travanj 2024 16:51