UFC

Luke Rockhold se vraća u studenom, uparen je s novopečenim Top 10 borcem

Luke Rockhold
 Alex Trautwig/Getty images/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije uskoro se vraća u kavez

Više od dvije godine prošle su od UFC 239 priredbe i zadnjeg nastupa Lukea Rockholda. Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije debitirao je u poluteškoj kategoriji, no Jan Blachowicz poželio mu je dobrodošlicu kakvoj se Rockhold nije nadao. Naime, Poljak je brutalno nokautirao Lukea Rockholda u drugoj rundi borbe, a razni kadrovi i isječci Rockholdova izraza lica nakon nokauta postali su viralni na društvenim mrežama. Predsjednik UFC-a Dana White u razgovoru s TSN-ovim Aaronom Bronsteterom najavio je skori povratak bivšeg prvaka, a otkrio je i koga su Rockholdu ponudili za protivnika u povratničkoj borbi.

image
Luke Rockhold
Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia

''Prema navodima Dane Whitea, Lukeu Rockholdu kao idući protivnik ponuđen je Sean Strickland'', napisao je Bronsteter u objavi na svom Twitter profilu.

Kasnije tokom dana došlo je i do potvrde Bronsteterove objave. Rockholdu uistinu jeste ponuđen Sean Strickland kao idući protivnik, a ''Tarzanu'' nije puno trebalo da prihvati borbu protiv nekadašnjeg prvaka UFC-ove srednje kategorije. Brett Okamoto, reporter ESPN-a donosi informaciju kako je ova borba i službeno dogovorena za UFC 268 priredbu u studenom. Sean je rekao kako želi nastupiti za nekoliko mjeseci i želja će mu se ostvariti.

Inače, Sean Strickland nastupio je proteklog vikenda te je dominantnom izvedbom savladao Uriaha Halla. ''Tarzan'' je pobjedom nad do tada osmoplasiranim Hallom napredovao u poretku UFC-ove srednje kategorije i sada okupira osmo mjesto izazivača (Uriah Hall pao je na deseto mjesto ljestvice).

Stricklandu borba protiv nerangiranog borca možda nema naročitog smisla, no većina Top 10 boraca te kategorije već imaju ugovorene borbe (Till vs Brunson, Vettori vs Costa, Gastelum vs Cannonier, Whittaker vs Adesanya). Dodamo li kako Strickland često naglašava kako ga nije briga za titulu nego samo želi zarađivati dobar novac i boriti se, borba protiv bivšeg prvaka Rockholda dobiva određeni smisao. Što se samog Rockholda tiče, protivnik poput Stricklanda bit će pravi pokazatelj može li Luke parirati najboljim borcima kategorije ili je vrijeme 36-godišnjeg Amerikanca uistinu prošlo. Neovisno o činjenici kako Rockhold trenutno nije rangiran, pobjeda nad takvim borcem bila bi najveća pobjeda Stricklandove dosadašnje karijere.

Linker
24. travanj 2024 17:30