UFC

Dana White ljuti Lukea Rockholda svojim taktikama: ‘Ovo nije borba koju sam htio‘

Luke Rockhold
 Screenshot (youtube, Ufc)
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije Luke Rockhold nezadovoljan je načinom ugovaranja borbi

UFC 268 priredba koja će se održati 06. studenog u Madison Square Gardenu jučer je postala bogatija za odličan obračun u srednjoj kategoriji. Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije Luke Rockhold snage će odmjeriti s trenutno osmorangiranim borcem srednje kategorije Seanom Stricklandom.

Iako se radi o izrazito zanimljivom meču koji je naišao na odobrenje većine MMA fanova, Luke Rockhold nije naročito zadovoljan protivnikom kojeg su mu UFC-ovi matchmakeri izabrali, no bivši prvak okomio se na Danu Whitea i njegov način ugovaranja borbi.

''Mislim da Dana stvari čini težima nego što zapravo jesu, vjerojatno zato što smo se razilazili u nekim stavovima. On izlazi pred medije i govori kako su borbu ponudili Seanu Stricklandu, a tada nikakve ponude nije bilo. Niti se znao potencijalni datum, niti je bilo službene ponude. On jednostavno želi izbaciti tu vijest kako bi nabijao dodatni pritisak. Ne znam što reći, osim da je to glupo.'', rekao je Rockhold za Submission Radio te dodatno opisao kako je došlo do ugovaranja borbe protiv Stricklanda.

''Ponudili su mi borbu protiv Seana i prije, ali nisam bio zainteresiran jer je tip nitko i ništa. To nije borba koju sam htio. Nije imalo smisla boriti se protiv njega, nitko nije znao za njega i je**no me nije bilo briga za njega. Sada me Dana pokušava isprovocirati tom borbom. Naravno, Strickland je sada pobijedio Halla, izgledao je dobro i podigao se na ljestvici. Dakle sada meč protiv njega dobiva određeni smisao. Možda to nije borba koju sam zapravo htio, no stavili su me na dobru priredbu (UFC 268).'', dodao je Luke Rockhold.

Sean Strickland nakon pobjede protiv Uriaha Halla izjavio je kako bi jednog dana volio ubiti nekoga u ringu (kavezu). Rockhold smatra kako je ''Tarzan'' tom izjavom prešao granice dobrog ukusa i bio je poprilično kritičan prema njemu.

''Je li taj tip uistinu to rekao? Onda mi je moj menadžer potvrdio kako Strickland konstantno izgovara nešto poput toga, da je to njegova stvar. Ja sam bio u čudu i govorio sam si 'kakav je**ni idiot.''

Rockhold je rekao kako mu je bio ponuđen i Khamzat Chimaev, no na kraju nije došlo do dogovora. Opisao je Luke što traži prilikom ugovaranja borbe, odnosno što očekuje od UFC-a kada mu nude određenog protivnika.

''Želim intrigantnu borbu, bio sam prvak u dvije organizacije i odradio sam svoj posao. Neko vrijeme izbivao sam zbog ozljeda i sada želim borbu koja će me nabrijati i motivirati, a oni mi ponude Seana Stricklanda. Pitao sam se tko je je**ni Strickland? O čemu vi pričate? To je borba koja će me motivirati na povratak? Rekao sam im (UFC-u) da mi ponude nešto bolje od toga, no razne opcije su otpadale kako je vrijeme prolazilo i sada smo tu gdje jesmo. Nije me briga. Dečko (Strickland) je odradio svoj posao i donekle si je izgradio ime i reputaciju. Prihvaćam tu borbu sada.'', dodao je bivši UFC-ov prvak Luke Rockhold.

Možda Luke malo precijenjuje svoju vrijednost s obzirom da nije pobijedio od 2017. godine i trenutno je na dva poraza u nizu dok je Strickland na sjajnom nizu od pet uzastopnih pobjeda. Ipak, dojam je kako Rockholdu od samog izbora protivnika puno više smeta taktika Dane Whitea kojom vrši pritisak na borce da prihvate određenu borbu. UFC-ov predsjednik očito medijima najavljuje određene borbe prije nego li uopće dođe do formalne ponude, a na taj način dovodi borce u situaciju gdje će se stvoriti dojam kako su se ''uplašili'' određenog borca ukoliko kasnije odbiju ponudu. Sve u svemu, borba je ugovorena, a Sean Strickland sigurno će imati ponešto za reći o Lukeu Rockholdu u tjednima prije borbe, a bivši prvak također neće ostati dužan.

Linker
22. travanj 2024 04:34