UFC

‘Main card‘ UFC 296 eventa započeo je brutalnim nokautom! Josh Emmett ‘uspavao‘ je Brycea Mitchella

Josh Emmett

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Veteran UFC-ove perolake kategorije pokazao je da još uvijek nije materijal za odlazak u mirovinu

‘‘Main card‘‘ UFC 296 eventa otvorila su dvojica top 10 izazivača unutar perolake kategorije. Josh Emmett branio je svoju šestu poziciju u poretku izazivača, a njegov protivnik prvotno je trebao biti Giga Chikadze. Gruzijac je ozlijedio preponu prije desetak dana i uskočio je desetorangirani Bryce Mitchell.

Meč između Mitchella i Emmetta zapravo je obračun stare i nove generacije. Emmett je prekaljeni veteran, dok je Bryce Mitchell borac koji tek treba ući u svoj ‘‘prime‘‘. Također, radilo se o svojevrsnom obračunu ‘‘grapplera‘‘ (Mitchell) i udarača (Emmett).

Meč je podosta rezervirano započeo. Gotovo dvije minute borci su se samo kretali po ringu i čekali smo tko će prvi započeti paljbu. Nakon otprilike minutu i 50 sekundi, uslijedio je presudni trenutak ove borbe. Mitchell je desnicom pokušao pogoditi Emmetta, ali došlo je do velikog promašaja i kontre Emmetta. Josh je desnicom fantastično kontrirao, čisto je pogodio Mitchella i ostavio ga je bez svijesti. Jedan čisti udarac bio je dovoljan Emmettu, a Bryce Mitchell pretrpio je jako težak nokaut.

Mitchell se pokušavao ustati nakon nokauta, htio je samostalno hodati, a Joe Rogan nije mogao vjerovati čemu svjedoči. UFC-ov komentator bio je bijesan jer dopuštaju Mitchellu da se ustaje u takvom stanju i pokušava hodati.

‘‘Tako nastaju ozljede koljena. Dopuštaju im da hodaju dok nisu adekvatno oporavljeni i borac se nezgodno oslanja na svoje noge.‘‘, govorio je Rogan.

Sve u svemu, velika pobjeda za 38-godišnjeg Josha Emmetta. Mnogi su ga unaprijed počeli slati u mirovinu jer je ranije ove godine upisao dva teška poraza. Porazili su ga Yair Rodriguez i Ilia Topuria, ali u Emmettu očito još uvijek ima vatre i mirovina zasad nije opcija.

Cody Garbrandt upisao prvu pobjedu nokautom nakon tri i pol godine

Ukratko ćemo se dotaknuti i preliminarnog dijela priredbe. Cody Garbrandt vratio se pobjedama nokautom i prvi put nakon šestog mjeseca 2020. godine, Cody je nokautirao svog protivnika. Brian Kelleher pokazao se nedoraslim protivnikom za bivšeg prvaka UFC-ove bantam kategorije. Garbrandt je prebrz i tehnički predobar za Kellehera, a Brian je nokautiran nakon nešto više od tri i pol minute prve runde.

Cody je ove godine odradio dva meča i upisao je dvije pobjede. UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ pogodili su uparivši ga s dvojicom nerangiranih boraca (Trevin Jones i Brian Kelleher). Garbrandt je obojicu porazio i podigao je svoje samopouzdanje. 32-godišnji ‘‘No Love‘‘ spreman je za nove mečeve protiv rangiranih boraca.

Pobjede nokautom upisali su teškaš Shamil Gaziev i borac perolake kategorije, Andre Fili. Gaziev je u drugoj rundi zaustavio Martina Budayja, dok je Andre Fili tehnički nokautom u prvoj rundi zaustavio Lucasa Almeidu.

Vidjeli smo i dva ‘‘submissiona‘‘ na preliminarnom dijelu UFC 296 eventa. Tagir Ulanbekov ‘‘neck crankom‘‘ prisilio je Codyja Durdena na predaju, dok je Ariane Lipski polugom na ruci završila svoju protivnicu Casey O‘Neill.

Irene Aldana i Alonzo Menifield upisli su pobjede jednoglasnim odlukama, a Karol Rosa i Dustin Jacoby našli su se na gubitničkim stranama.

Popis rezultata preliminarnog dijela eventa možete pronaći u nastakvu ovog članka.

UFC 296 - rezultati preliminarnog dijela priredbe:

Alonzo Menifield def. Dustin Jacoby via jednoglasnom sudačkom odlukom (29-28 x3)

Irene Aldana def. Karol Rosa via jednoglasnom sudačkom odlukom (29-28 x3)

Cody Garbrandt def. Brian Kelleher via KO - R1 3:42

Ariane Lipski def. Casey O’Neill via submission (armbar) - R2, 1:18

Tagir Ulanbekov def. Cody Durden via submission (RNC) - R2, 4:25

Andre Fili def. Lucas Almeida via TKO - R1, 3:32

Shamil Gaziev def. Martin Buday via TKO - R2, 0:56

Linker
26. travanj 2024 20:58