UFC

Marina Rodriguez o Joanni Jedrzejczyk: ‘Ona ne bi trebala biti rangirana‘

Marina Rodriguez
 Screenshot (youtube, Ufc)
Šestorangirana izazivačica UFC-ove slamka kategorije odradila je dobar nastup na proteklog vikenda

Iznenadila je Marina Rodriguez mnoge, uključujući i ''bookmakere'' svojim sinoćnjim slavljem u borbi protiv Mackenzie Dern. 34-godišnja Brazilka slavila je jednoglasnom sudačkom odlukom (49-46 x3) te se dodatno primaknula vrhu slamka kategorije. Uzevši u obzir kako je Rodriguez borkinja atraktivnog stila te preferira borbu u stojci, mnogi bi ju rado gledali protiv drugorangirane izazivače Joanne Jedrzejczyk. Međutim, Marina nije naročito zainteresirana.

''Iskreno, Joanna se ne želi boriti protiv mene i stoga se ja ne želim boriti s njom. Po mom mišljenju, ona ne bi trebala biti rangirana jer se ne bori više. Trebala bi napraviti mjesta za djevojke koje se bore tri puta godišnje kako bi zaslužile tu poziciju.'', rekla je Rodriguez u razgovoru za MMA Junkie nakon pobjede protiv Dern.

Bivša prvakinja Jedrzejczyk nije nastupala od ožujka 2020. godine. Tada je Poljakinja sudjelovala u pravom ratu protiv Kineskinje Weili Zhang te je izgubila podijeljenom sudačkom odlukom. Sjećamo se svi kako je Joanna izgledala nakon te borbe, a nakon toga nije više ulazila u kavez.

Rodriguez dakle ne želi pridavati previše pažnje borkinjama koje nisu naročito aktivne, a po pitanju iduće protivnike, naglasila je kako joj je bitno da to bude netko tko je bolje rangiran od nje.

''To može biti Kineskinja (Yan Xiaonan), svejedno je. Preferiram da bude netko tko je ispred mene u poretku, a nakon toga se nadam boriti za titulu što je prije moguće.''

Inače, Yan Xiaonan trenutno dijeli četvrto mjesto s Mackenzie Dern u poretku izazivačica UFC-ove slamka kategorije. Na trećem mjestu je Carla Esparza koja se nada prilici za pojas nakon što Weili Zhang i prvakinja Rose Namajunas odrade svoj revanš 06. studenog. Rodriguez i Esparza borile su se krajem srpnja prošle godine, a slavila je Carla Esparza podijeljenom sudačkom odlukom. Marina ima visoko mišljenje o Esparzi, no ne bi se ustručavala uskočiti u borbu za pojas prije Carle.

''Nikada ne bi odbila priliku za boriti se za titulu, ali po meni, Carla bi trebala biti iduća, a ne Weili. Međutim, revanš je već ugovoren i to će se dogoditi. Ukoliko UFC meni pruži priliku prije nego Carli, bez dileme ću prihvatiti. Oprosti, Carla. Preferirala bi da Esparza dobije priliku, osvoji pojas pa da mi odradimo revanš. Međutim, ne mogu toliko dugo čekati.'', dodala je Marina Rodriguez.

Linker
18. travanj 2024 18:35