UFC

Marlon Vera skočio tri mjesta u poretku, Glover Teixeira preskočio Jona Jonesa na ‘P4P‘ ljestvici

Marlon Vera

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Nekoliko promjena dogodilo se na UFC-ovim rang ljestvicama

Utorkom tradicionalno imamo uvid u ažurirane UFC-ove rang ljestvice. Prošlotjedni event ponudio je nekoliko mečeva u kojima su sudjelovali rangirani borci ili oni koji su na pragu top 15.

Tako je Alexander Romanov svojom petom UFC pobjedom u jednako toliko nastupa došao je do 13. mjesta u poretku izazivača teške kategorije. Walt Harris borac je koji je izgubio svoje mjesto u poretku (dosad bio 14.), Augusto Sakai skliznuo je s 13. na 14. mjesto, dok je Blagoy Ivanov zadržao 15. mjesto.

Marlon Vera pobjedom protiv Roba Fonta u glavnoj borbi večeri, napravio je velik skok unutar bantam kategorije. Ekvadorac je s osmog skočio na peto mjesto i sve je bliže potencijalnom napadu na pojas u bantamu. Ipak, ispred njega sada su uistinu vrhunski borci kao što su Sandhagen, Aldo, Dillashaw i Yan. Upravo Aldo posljednji je borac koji je pobijedio Veru, a ''Chito'' je nakon toga upisao tri pobjede. Može li napraviti dodatan iskorak pobjedom protiv nekog od top 5 boraca, vrijeme će pokazati.

Što se Roba Fonta tiče, on se porazom od Vere udaljio od samog vrha kategorije i trenutno je sedmi u poretku izazivača. Prije borbe s Verom, bo je peti.

Zanimljivo je istaknuti da se promjena dogodila i u muškom ''P4P'' poretku. Glover Teixeira preskočio je Jona Jonesa na osmom mjestu te ljestvice. Prvak poluteške kategorije pomaknuo se za jedno mjesto prema gore, dok je inaktivni Jones sada deveti u ''pound for pound'' poretku.

Kompletan poredak po kategorijama možete pogledati OVDJE.

Linker
20. travanj 2024 15:10