UFC

Marvin Vettori oglasio se nakon poraza: ‘Obećavam da ću jednog dana postati prvak‘

Marvin Vettori

 Instagram (marvin Vettori)
Talijanski borac srednje kategorije pao je jedno mjesto u poretku izazivača

Silno samouvjeren bio je Marvin Vettori uoči UFC-ova eventa u Parizu. 28-godišnji talijanski borac vjerovao je da mu Robert Whittaker ne može parirati i najavljivao je uvjerljivu pobjedu protiv bivšeg prvaka UFC-ove srednje kategorije.

Dobru prvu rundu odradio je Vettori, bio je u egalu s Whittakerom, ali od početka druge runde pa sve do kraja samog meča, Whittaker je u potpunosti dominirao i kontrolirao borbu. Vettori je poznat kao nevjerojatno čvrst i tvrd borac, ali to mu nije bilo dovoljno da prođe i kroz Whittakera, koji je također nevjerojatno čvrst, ali posjeduje i osjetno bolji set vještina.

Vettori je tako upisao drugi poraz u posljednja tri nastupa, a drugi mu je nanio Israel Adesanya. Pobjedu je upisao protiv Paula Coste. Talijan je kroz posljednja tri meča imao obračune samo s vrhunskim borcima i stoga ovi porazi nisu toliko teški i kritični.

Tek mu je 28 godina i sigurno će nam pružiti još pregršt dobrih nastupa. Vremena za novi napad na titulu svakako ima, a i sam Vettori putem objave na Instagramu najavio je kako će se vratiti još jači.

‘‘Započeo sam u Mezzocoroni, a dolazak na vrh svjetskog MMA-a nije se dogodio preko noći. Kontra svih očekivanja, naporno sam radio sve ove godine. Mnogi su postali inspirirani mojim putovanjem, jer odlučnost je uvijek prevagnula. Želim se zahvaliti svima, od prvog do posljednjeg. Ono što ste dosad vidjeli od mene nije vrh planine. Ponovno ćemo se uspinjati, ali do još viših vrhova. To je obećanje. Ova igra nije za one slabog srca. Postoji samo jedan put, a to je prema naprijed. Obećavam svima da ću se vratiti bolji nego ikad. Kapa dolje Whittakeru, dobra egzekucija i preinake. Ništa se nije promijenilo, jednog dana postat ću prvakom. Obećavam to.‘‘, napisao je Vettori u svojoj objavi na Instagramu.

Talijan je u poretku UFC-ovih izazivača skliznuo jedno mjesto prema dolje nakon poraza od Whittakera i sada je treći u poretku. Jared Cannonier pretekao ga je na drugom mjestu, a Alex Pereira skočio je s petog na četvrto mjesto, odnosno zamijenio je poziciju s Derekom Brunsonom.

Linker
26. travanj 2024 21:23