UFC

Marvin Vettori oštro prema Adesanyji: ‘On se bori poput kujice, a tako se borio i protiv mene‘

Israel Adesanya vs. Marvin Vettori

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Najbolji talijanski MMA borac smatra kako prvak srednje kategorije nema ratnički mentalitet

Samo dvaput u posljednjih osam nastupa, poražen je Marvin Vettori. 28-godišnji talijanski borac bez sumnje pripada samom vrhu srednje kategorije. Međutim, na tron nije zasad kročio. Oba gore spomenuta poraza, doživio je od strane Israela Adesanyje, aktualnog prvaka UFC-ove srednje kategorije.

Prvi meč dogodio se još 2018. godine. Adesanya je tada bio na putu ka vrhu, a Vettori je pružio jako dobar otpor te je na koncu poražen podijeljenom sudačkom odlukom. Dugo je Talijan zazivao revanš te je govorio kako je pokraden u tom meču. Ipak, kako en bi sve ostalo na priči, Vettori je svoj revanš zaslužio tako što je dogurao do samog vrha kategorije. U šestom mjesecu protekle godine, Marvin je dobio priliku boriti se za pojas, a upravo je Izzy ponovno bio njegov protivnik. Ipak, Nigerijac je taj put slavio još uvjerljivije nego u prvom meču i Vettori je izgubio jednoglasnom odlukom sudaca.

Jasno je kako je Adesanya trenutno ipak bolji borac od Vettorija. Međutim, unatoč dvama porazima koje mu je Nigerijac nanio, Marvin Vettori i dalje je glasan po pitanju prozivanja prvaka. Ovaj put, u razgovoru za ESNews, borac iz Italije, okomio se na prvakov način borbe. Naime, Vettori smatra da Adesanya previše igra na sigurno protiv boraca koje ne može nokautirati.

''Način na koji se on (Adesanya) bori...On se bori poput kujice. Kunem vam se. Tako se borio protiv mene, poput kuje. Na isti način nastupio je i protiv Romera. On kada shvati da ne može uzdrmati ili nokautirati protivnika, konstantno će bježati tokom borbe i skupljat će bodove. Njegov mentalitet govori 'Moraš me pobijediti da bi postao prvakom'. On nema mentalitet koji govori 'Ja sam prvak i razje**t ću te'. To nije njegov način razmišljanja.'', objašnjenje je Marvina Vettorija.

Dakle, Talijan smatra kako Adesanya ne posjeduje dovoljno ratničkog duha i mentaliteta. Smatra ga dobrim borcem, ali previše rezerviranim. Ipak, treba uzeti u obzir kako se niti Vettori nije naročito pokazao u tom drugom meču. Prvak je pogodio čak 38 značajnih udaraca više od Vettorija (96-58) i uistinu ga je rutinski savladao. Što se Yoela Romera tiče, njegov pristup u meču protiv Adesanyje nije bio ništa drukčiji nego Izzyjev. Na kraju krajeva, Adesanya očito posjeduje razne načine za doći do pobjede, a to itekako frustrira ostale borce u kategoriji.

Linker
16. travanj 2024 06:00