UFC

(VIDEO) Ovo je bio rat: Pogledajte okršaj koji je zbog Miočića svojevremeno ostao u drugom planu!

Paulo Costa vs. Yoel Romero (UFC 241)
 Dalton Hamm/Zuma Press/Profimedia
Paulo Costa i Yoel Romero sastali su se na UFC 241 priredbi u kolovozu 2019. godine

Jedna od posljednjih godina akcijom najpretrpanijih borbi održana je na priredbi koju je obilježio veliki preokret Stipe Miočića u drugoj borbi protiv Daniela Cormiera pa je vjerojatno iz tog razloga, barem u ovim našim krajevima, ostala pomalo u drugom planu. To se borbi koji su na UFC 241 priredbi pružili Paulo Costa i Yoel Romero nikako nije smjelo dogoditi.

Bila je to u tom trenutku borba dvojice najopakijih udarača UFC-ove divizije do 84 kilograma. Romera su već svi jako dobro znali po njegovim preokretima, nokautima i nevjerojatnoj spremi za čovjeka koji se nalazi u petom desetljeću života. Costa je došao kao neporaženi nokauter, s ciljem da u najvećoj borbi karijeri izbori napad na UFC-ovu titulu prvaka.

U 15 minuta borbe ovaj dvojac pogodio je 243 značajna udarca, a svaki borac je po jednom završavao na podu. Udarci koje bi primali nisu borbe usporavali. Naprotiv, tjerali su ih na to da ono što oni sami iduće upute bude još jače, konkretnije i ubojitije. Odradili su borbu u kojoj je sve bilo sjajno, a najgore je na kraju bilo to što je jedan morao izgubiti. Kao pobjednika su suci tog dana vidjeli Costu, iako se nitko ne bi mogao potužiti da je sve otišlo u stranu Romera, koji je imao osam značajnih udaraca više. No, na onaj ukupni broj ta brojka ne mora imati nikakvog utjecaja.

Romero je danas Bellatorovov borac, a karijeru u toj promociji nije najbolje započeo. U UFC-u se inače tri puta borio za titulu, a borio bi se i četvrti put da prije okršaja protiv Lukea Rockholda nije pao vagu. Tim putem bi zapravo, da je sve bilo po tom pitanju regularno, nešto i osvojio. Ovako je UFC napustio kao borac kojeg nitko nije htio vidjeti preko puta sebe, ali isto tako bez krajnjeg rezultata koji bi njegovu pravu vrijednost potvrdio.

Costa je nakon ove borbe bio 13 mjeseci izvan akcije, da bi onda izgubio u borbi za titulu od Israela Adesanya. Sad mu se ponovno dogodila jednako dugo pauza, no ovog vikenda čega ga okršaj protiv Marvina Vettorija. Može li se ponoviti ovakva borba, ovog puta na pet rundi?

Linker
24. travanj 2024 04:29