UFC

(VIDEO) ‘Karijera nezaboravnih trenutaka‘: Pogledajte UFC-ovu posvetu za kraj ‘Zombijeve‘ karijere

Chan Sung Jung 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Legendarni korejski MMA borac priuštio nam je mnoštvo upečatljivih trenutaka unutar kaveza

‘‘Zombi‘‘ u mirovinu odlazi s dva uzastopna poraza, ali gubio je od dva najbolja borca na svijetu, barem kad je u pitanju perolaka kategorija. U četvrtom mjesecu prošle godine deklasirao ga je Alexander Volkanovski, prvak UFC-ove perolake kategorije, a proteklog vikenda ‘‘Zombi‘‘ je izgubio od prvorangiranog izazivača u toj kategoriji.

Neki će reći da to nisu porazi zbog kojih bi se netko trebao umiroviti, ali ‘‘Zombi‘‘ je pojasnio kako ne vidi smisao nastavljati karijeru, ako ne može konkurirati za sam vrh. Dodamo li njegove godine (36) i štetu koju je primio tijekom karijere, odlazak u mirovinu nameće se kao logičan potez.

Chan Sung Jung sport napušta kao borac koji nikada nije postao UFC-ovim prvakom, ali svejedno si je priskrbio status legende. Dugogodišnje bivanje pri vrhu kategorije, kao i beskompromisni pristup svakom meču, glavni su argumenti za njegov ‘‘legendarni‘‘ status.

Još davne 2011. godine ‘‘Korejski Zombi‘‘ debitirao je pod okriljem UFC-a i odradio je ukupno 12 nastupa u najboljoj svjetskoj MMA organizaciji. Sedam puta je slavio, a pet puta našao se na gubitničkoj strani. Većinu svoje karijere Jung se borio s ponajboljim borcima na svijetu i stoga ne čudi da je brojka pobjeda i poraza gotovo pa izjednačena.

Dustin Poirier, Frankie Edgar, Dennis Bermudez, Dan Ige, neka su od imena koja je ‘‘Zombi‘‘ porazio u svojoj bogatoj karijeri, a čak devet puta nagrađen je UFC-ovim bonusom. U svom UFC debiju, ‘‘Zombi‘‘ je ‘‘twisterom‘‘ porazio Leonarda Garciju, a bila je to prva pobjeda takvim zahvatom u povijesti UFC-a. Samo dvaput vidjeli smo taj ‘‘submission‘‘ u narednih 12 godina. Već u drugom UFC nastupu, ‘‘Zombi‘‘ je opet ispisao povijest nokautiravši Marka Hominicka nakon samo sedam sekundi borbe. Dan-danas, radi se o najbržem nokautu u povijesti UFC-ove perolake kategorije.

Mnoštvo kultnih trenutaka priuštio nam je Chan Sung Jung unutar UFC-ovog kaveza, a za kraj njegove karijere, UFC je objavio kratku posvetu pod nazivom ‘‘Korejski Zombi - Karijera nezaboravnih trenutaka‘‘.

UFC-ov videouradak možete pogledati ispod ovog teksta, a šteta je što se ne radi o nešto duljem videu. Materijala je sigurno bilo.

Linker
25. travanj 2024 11:01