UFC

Max Holloway dobio liječničku dozvolu za povratak, želi biti zamjena u borbi za titulu

Max Holloway

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
‘Blessed‘ želi postati zamjena u borbi gdje se protiv prvaka bori - njegova zamjena

Nije dugo trajalo oduševljenje ugovaranjem treće borbe Alexandera Volkanovskog i Maxa Hollowaya. Samo dan nakon što je ugovorena za UFC 272 priredbu, koja se održava 5. ožujka, ista je otkazana zbog Maxove ozljede. Nije bilo poznato o čemu je točno riječ te koliko će on morati pauzirati pa se UFC odlučio potražiti zamjensko rješenje.

Volkanovskom su kao izazivača namijenili Chan Sung Junga, koji je zatražio kasniji datum da bi mogao odraditi pune pripreme. Tako je borba ugovorena za 9. travnja i UFC 273 priredbu u Jacksonvilleu. I sve se to činilo sjajno dok se nije saznalo kakva je situacija s Hollowaya.

Naime, kako saznaje ESPN-ov Brett Okamoto, Max je dobio liječničku dozvolu za povratak te je odmah zatražio poziciju zamjenskog borca borbe za titulu. Borbe u kojoj protiv prvaka nastupa borac koji je zamijenio ni manje ni više nego njega samog.

Ovo bi nam moglo značiti kako UFC nije imao dobru komunikaciju s Maxom ili jednostavno nisu htjeli čekati nego su se odmah odlučili na potez kakav su napravili. Uistinu bizarno zvuči činjenica da je borba za titulu otkazana zbog ozljede Hollowaya, da bi se Volkanovski protiv zamjenskog borca borio u terminu koji također i Hollowaya odgovara.

Hoće li Max odraditi neku borbu u međuvremenu ili će odabrati čekanje, ne možemo znati. Prošle godine nastupio je dva puta. Prvo je u siječnju prebio Calvina Kattara, porušivši nekoliko različitih UFC rekorda iz kategorije nanošenja značajnih udaraca, a onda je u studenom nešto slično, ali ipak u manjoj mjeri, napravio Yairu Rodriguezu.

Podosta konfuzna situacija u kojoj UFC prema svemu može odraditi borbu koju su planirali. Osim po tome što su već isti datum dali zamjenskom borcu.

Linker
24. travanj 2024 12:26