UFC

Meč koji se nikako ne uspijeva održati: Donald Cerrone i Joe Lauzon neće se boriti večeras

Donald Cerrone i Joe Lauzon

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Ariel Helwani obavijestio je javnost kako je Lauzon otkazao nastup zbog zdravstvenih tegoba

Pomalo je nevjerojatna činjenica da se Joe Lauzon i Donald Cerrone nikad nisu borili, iako kad se zbroje njihovi ukupni UFC nastupi, zbroj iznosi 62. Lauzon je 2006. godine debitirao u UFC-u, a Cerrone također davne 2011. godine.

Ove godine UFC ih je napokon upario, iako su obojica daleko od svojih najboljih dana. Veliku želju imaju Cerrone i Lauzon da se napokon obračunaju, ali jednostavno ih ne ide.

30. travnja (četvrti mjesec) bio je prvotni datum ovog meča. Borba je iz nepoznatih razloga prebačena na UFC 274 priredbu koja se održavala tjedan dana kasnije. Oba borca odradila su vaganje, ali na dan same priredbe, ''Kauboj'' je morao otkazati nastup zbog bolesti.

Meč je ubrzo prebačen na 18. lipnja (šesti mjesec) i večeras u sunaslovnoj borbi večeri, Donald Cerrone i Joe Lauzon napokon su trebali odmjeriti snage. Nažalost, ponovno je meč otkazan, a ovaj put Joe Lauzon je taj koji je morao otkazati nastup zbog zdravstvenih problema.

Joe se nije pojavio niti na ceremonijalnom vaganju koje se sinoć održalo i Ariel Helwani danas popodne potvrdio je kako je meč ponovno otkazan.

''Cerone - Lauzon je otpalo. Ponovno. Poprilično ludo. Proteklog mjeseca borba je otkazana na dan održavanje jer se Cerrone razbolio. Danas je meč otkazan zbog Lauzonovih zdravstvenih problema. Jučer je odradio vaganje, ali nije se pojavio na ceremonijalnoj priredbi jer se nije dobro osjećao.'', napisao je Helwani na Twitteru.

Nismo dugo morali čekati na službeno obraćanje Joea Lauzona koji je putem Instagrama objasnio zašto se neće boriti. Radi se o ozbiljnoj ozljedi koljena koja je nastupila neposredno nakon službenog vaganja.

''Dakle, ne borim se protiv 'Cowboyja' Cerronea večeras. Najčudnija stvar ikad. Odradio sam službeno vaganje, sjeo sam i krenuo sam navući čarape. Izvrnuo sam koljeno i ono se zaključalo. Imao sam problema s ozljedama meniskusa oba koljena, ali posebno s ovim koljenom. Više puta išao sam na čiščenje, ali onda kad se zaključa, obično ispravim nogu i koljeno se otključa, sve bude totalno u redu, 100-postotno. Ovaj put nije bilo tako. Svi su bili u prostoriji, borci, 'Kauboj', komisija, a ja nisam htio da znaju. Skočio sam na leđa osobi iz mog kuta, pravio sam se da ga gušim i da se šalim, ali zapravo nisam mogao hodati. Razlog zašto nisam došao na vaganje nisu bili grčevi, nego činjenica da se ne mogu osloniti na lijevo koljeno. Ne mogu niti stajati, nema šanse da se borim. Ovo je srcedrapajuće jer sam odradio šestomjesečni kamp. Prvo se 'Kauboj' nije mogao boriti, a sada ja ne mogu. Trenutno me ne brine hoću li se moći boriti, nego kako ću uopće funkcionirati ako se ne mogu osloniti na tu nogu. Ispričavam se 'Kauboju' i svima ostalima.'', poručio je Lauzon u svom obraćanju.

38-godišnji Lauzon inače nije nastupao od desetog mjeseca 2019. godine i pobjede protiv Jonathana Piercea. Njegov nastup protiv Cerronea trebao je biti posljednji u njegovoj karijeri, ali pitanje je hoće li se Lauzon ikada više boriti. Već nakon prvog otkazivanja razmišljao je o umirovljenju, iako nije on bio taj zbog kojeg je meč otkazan. Sada kad on jeste taj, povlačenje u mirovinu postaje još realnija opcija.

Bila bi šteta da Lauzon ne odradi svoj oproštajni meč, a bilo bi ga jako zanimljivo gledati protiv veterana kao što je ''Kauboj''. Cerrone iza sebe ima čak 18 UFC-ovih bonusa i time dijeli prvo mjesto s Charlesom Oliveirom, dok su Nate Diaz i Joe Lauzon iza njih s 15 osvojenih bonusa.

''Kauboj'' i Lauzon vole pružiti odličan meč i nema sumnje kako bi nam takav pružili i večeras, samo da nije bilo nove odgode. Nije poznato hoće li promocija uopće pokušati ponovno ugovoriti ovu borbu, a u sunaslovnoj borbi večeri zamijenit će ih Kevin Holland i Tim Means.

Linker
18. travanj 2024 04:35