UFC

Michael Bisping jako je zabrinut za Khamzata Chimaeva: ‘Ovo vrlo lako može prijeći u katastrofu...‘

”Borz”

 AMY KAPLAN/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Amy Kaplan/icon Sportswire/newscom/profimedia
Bivši UFC-ov prvak i sadašnji komentator Michael Bisping u svom je podcastu "Believe You Me" upozorio Chimaeva na moguće probleme

UFC je prošli tjedan najavio Fight Night event u Saudijskoj Arabiji. Priredba predvođena Robertom "The Reaperom" Whittakerom (25-7) i Khamzatom "Borzom" Chimaevom (13-0) održat će se 22. srpnja u saudijskom Rijadu. Ovo će biti prva Khamzatova borba nakon pobjede podijeljenom odlukom protiv bivšeg prvaka UFC-ove velter kategorije Kamaru Usmana, dok se Whittaker impresivnom pobjedom protiv Paula Coste na UFC-u 298 vratio na pobjedonosne staze.

Michael Bisping se u svom podcasti osvrnuo na ovaj sjajni "matchup". Usporedio je stilove ova dva borca te je ugrubo zaključio da je izdržljivost i kondicija "The Reapera" svojevrsna "antiteza" nepobijeđenom borcu dagestanskih korijena.

"Ovo će biti prva borba na pet rundi za Chimaeva što automatski znači da ako ste u njegovom kutu morate biti pomalo zabrinuti. Jedna stvar koja se sigurno neće dogoditi Robertu je ta da se umori i potroši ‘zalihe iz svog tanka‘. On je vrlo mudar i iskusan borac koji zna tempirati stvari. To vrlo lako može prijeći u katastrofu za Chimaeva" rekao je detaljno Bisping.

Chimaev je već par puta bio kritiziran zbog toga što se brzo umori te posljedično zbog tog smanji tempo borbe. U borbi protiv Gilberta Burnsa je bio primjetan specifični porast umora. Prvu rundu je "Borz" lagano dobio dok je u drugoj rundi izmoren tražio borbu u klinču dok se nekako rekuperirao u trećoj rundi te dobio meč 2-1 u rundama. Mnogi su se pitali otkud dolazi taj problem, svi u njegovoj okolini kažu da puno radi na kondiciji dok konstitucijom djeluje jako spremno. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Whittaker svojim iskustvom nadmudriti Chimaeva ili će on poraditi na svojim aerobnim performansama.

Linker
05. travanj 2024 18:35