UFC

Michael Bisping želi dvoboj dva bivša prvaka srednje kategorije: ‘Pravi Amerikanac protiv pravog Amerikanca‘

Chris Weidman

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Michael Bisping i Anthony Smith o tome što bi voljeli vidjeti u budućnosti srednje kategorije.

Chris Weidman (16-7 MMA, 12-7 UFC) ostvario je svoju prvu pobjedu od kolovoza 2020. godine kada je pobijedio Brunu Silvu na UFC on ESPN 54 priredbi. Završetak tehničkim nokautom koji je kasnije proglašen jednoglasnom tehničkom odlukom nakon što je ponovljena snimka pokazala da je Weidman dva puta prstima ubo Silvu u oči.

Iako je bilo kontroverzi oko završetka, Anthony Smith smatra da bivši prvak Weidman i dalje ima sposobnost suočiti se s elitnom konkurencijom u srednjoj kategoriji.

"Što se tiče vještine, mislim da se može natjecati sa svima u toj kategoriji sve do samog vrha", rekao je Smith u nedavnoj epizodi podcasta ‘Believe You Me‘. "Ali, može li ostati dovoljno zdrav da napravi seriju pobjeda? Ako to napravi, može li dobiti neko veliko ime?"

Pregledavajući rang-liste, Michael Bisping je spomenuo Seana Stricklanda (28-6 MMA, 15-6 UFC) koji je nedavno izgubio svoj naslov u srednjoj kategoriji u borbi protiv Dricusa Du Plessisa na UFC-u 297.

"Dajte mu Seana Stricklanda", rekao je Bisping. "Sean Strickland - Chris Weidman: pravi Amerikanac protiv pravog Amerikanca. Učinite to. Mislim da je to dobar meč."

Smith je odmah prihvatio ideju.

"To je stvarno dobra borba", rekao je Smith. "Nisam ni razmišljao o tome. Poslat ću mu tu poruku odmah."

Strickland bi se smatrao velikim korakom naprijed nakon što se Weidman oporavio s pobjedom nad nerangiranim Silvom. Prije toga, 39-godišnjak je izgubio borbu sudačkom odlukom protiv Brada Tavaresa na UFC-u 292 - svoju prvu borbu nakon strašnog prijeloma noge u travnju 2021. godine.

Borba između ova dva bivša prvaka srednje kategorije zasigurno ne bi bila dobra vijest za Stricklanda koji vrlo uporno zagovara da mu se pruži revanš za titulu, a i da je nepravedno izgubio svoj naslov prvaka.

Linker
21. travanj 2024 13:57