UFC

Michael Bisping o Khabibu: ‘On se izuzeo iz ‘GOAT‘ priče, njegov rezime ne konkurira najboljima‘

Khabib Nurmagomedov
 TASS/ddp USA/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije smatra da se Khabib isključio iz ‘GOAT‘ rasprave

Teme oko ‘‘GOAT-a‘‘ (najvećeg ikad) u MMA-u vječna su rasprava brojnih fanova. Jon Jones, GSP, Anderson Silva, Khabib Nurmagomedov, samo neka su od imena koje se povlače kroz tu temu. Iako je Khabib Nurmagomedov (29-0-0) jedini službeno neporažen borac od svih navedenih, umirovljeni borac Michael Bisping smatra kako Dagestanac nije niti u raspravi za najvećeg borca u povijesti sporta.

U razgovoru za ‘‘The Pain Game‘‘ podcast, Bisping je objasnio kako smatra da je Nurmagomedov zapravo sam kriv što nema argumente za biti najvećim borcem ikada.

‘‘Da, on je sam sebe izuzeo iz te priče. Ako pogledate njegovu karijeru, on se nije borio protiv najboljih sve do samog kraja svoje karijere. Kada ga usporedite s GSP-jem, Jonesom ili Andersonom Silvom, njihovi nizovi protiv boraca svjetske klase puno su dulji. Ipak, jasno mi je kako kod Khabiba to nije slučaj jer je njegov otac preminuo, a on je dao obećanje majci.‘‘, rekao je Bisping i dodatno pojasnio svoj stav.

‘‘Kada pogledate rezime svakog od njih, iako je on neporažen, njegov rezime ne konkurira njihovim. Sve ovo govorim uz ogromno poštovanje prema Khabibu. Ne želim omalovažiti njegovu karijeru jer ja ne mogu niti sanjati njegova postignuća.‘‘, dodao je ‘‘The Count‘‘.

Stvarno je teško odlučiti se za samo jedno ime. I sam Michael Bisping nabrojao ih je nekoliko, a kako ne postoje objedinjeni kriteriji za izbor najvećeg borca ikada, uvijek će biti različitih mišljenja.

Linker
27. travanj 2024 00:22