UFC

Michael Bisping samouvjereno: ‘Na svome vrhuncu, vjerujem da bih pobijedio Adesanyju‘

Michael Bisping

 Screenshot (youtube, Ufc)
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije, vjeruje kako je u najboljim danima mogao parirati sadašnjem prvaku

Dva tjedna dijele nas od novog meča Israela Adesanyje. Tri puta Nigerijac je dosad uspješno obranio pojas, a Robert Whittaker nada se prekinuti taj niz. Upravo protiv Whittakera, Izzy je i osvojio titulu prvaka srednje kategorije. Podsjećamo, Adesanya je Whittakera 2019. godine, nokautirao u drugoj rundi.

Sjajni Nigerijac, gotovo da je počistio kategoriju. Pogledamo li trenutno pet najbolje rangiranih izazivača u srednjoj kategoriji, Adesanya se nije borio samo protiv Jareda Cannoniera, dok je Costu, Brunsona i Whittakera nokautirao. Marvina Vettorija dvaput je pobijedio na bodove.

S razlogom se Izzy okušao i u poluteškoj kategoriji, no taj izlet nije dobro prošao za njega. Jan Blachowicz pokazao se nepremostivom preprekom i Adesanya se zasad vratio u svoju matičnu kategoriju. Savlada li ponovno Whittakera, samo će dodatno potvrditi svoj status uvjerljivo najboljeg borca u kategoriji. Ipak, unatoč tome što Adesanya djeluje nepobjedivo unutar srednje kategorije, bivši prvak spomenute kategorije smatra kako bi ga mogao pobijediti, ali pod nekim drugim okolnostima.

Radi se o Michaelu Bispingu, umirovljenom 42-godišnjaku, koji trenutno obavlja dužnost komentatora i analitičara. Bisping iza sebe ima 39 profesionalnih MMA nastupa, a profesionalno je nastupao 13 godina. 2016. godine, doživio je vrhunac svoje karijere, porazivši Andersona Silvu, a zatim Lukea Rockholda u meču za titulu prvaka UFC-ove srednje kategorije. Pobjedom nad Danom Hendersonom, upisao je i jednu obranu pojasa, a umirovio se 2017. godine, nakon poraza od Georgesa St-Pierrea i Kelvina Gasteluma.

Godinama je Bisping bio pri samom vrhu kategorije, no višestruko puta, zapinjao je na posljednjoj prepreci pred napad na titulu. Spomenute 2016. godine, konačno mu se otvorilo i okrunio je svoju karijeru. Iako je realnost kako Bisping ipak ne spada među one najbolje ikad u toj kategoriji, Englez smatra kako bi mogao pobijediti Israela Adesanyju. Ipak, svoj argument objasnio je na zanimljiv način.

''Mislim da bih mogao to učiniti. Na svome vrhuncu, naravno. Ali borci bi to i trebali govoriti. Prije sam govorio o ovome. Ako borac kaže da nekoga ne može pobijediti, onda ta osoba vjerojatno ne bi niti trebala biti borac. No možda su samo realni, znate. Međutim, ja nikada nisam vidio čovjeka za kojeg smatram da ga ne mogu pobijediti. To je realnost. Moj stav uvijek je bio 'Okej, dajte mi vremena za pripremu. Mislim da ih sve mogu pobijediti'.'', objasnio je Bisping u videu na svom Youtube kanalu.

Mora se priznati kako je Bispingov stav zapravo sasvim ispravan u ovom slučaju. On kao borac, jednostavno ne može unaprijed priznati nekome da je bolji, makar dok se ne obračunaju i utvrde tko je bolji. Nažalost, Bispinga u ''primeu'' nikada nećemo gledati protiv Adesanyje, jer to je vrijeme davno prošlo.

Linker
01. svibanj 2024 15:13