UFC

Michael Chandler: ‘U ovim okolnostima mi je pobjeda nad Fergusonom dovoljna za napad na titulu‘

Michael Chandler

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Iako je slavio u samo jednoj od svoje tri UFC borbe, Chandler vjeruje da je u sjajnoj poziciji

Borba za UFC titulu lake kategorije između Charlesa Oliveira i Justina Gaethjea ugovorena je za 7. svibnja i UFC 274 priredbu. Islam Makhachev i Beneil Dariush borit će se 26. veljače. To su dvije trenutno najvažnije borbe UFC-ove lake kategorije. Treća bi trebala biti ona između Michaela Chandlera i Tonyja Fergusona, no ista nikako da se dogovori i potvrdi, unatoč tome što su oba borca javno izrazili interes.

Iako je riječ o velikim imenima, činjenica je da bi to bio sudar Fergusona, koji je trenutno unutar niza od tri poraza i Chandlera, koji je izgubio svoje posljednje dvije borbe. Chandler unatoč tome vjeruje da nije u lošoj poziciji i da bi se već do kraja ove godine ponovno mogao boriti za titulu. Otkud dolazi to razmišljanje, otkrio je tijekom gostovanja u ESPN-ovom DC & RC showu.

"Mislim li da ponovno postajem prvi izazivač ako pobijedim Tonyja Fergusona ili bilo koga u mojoj idućoj borbi? U normalnim okolnostima ne, no ovo nisu normalne okolnosti. Mislim da svi žele vidjeti revanš između Charlesa Oliveire i mene. Ono što definitivno žele vidjeti je drugo poglavlje borbe godine između Justina Gaethjea i mene. Mogu reći kako sam se postavio u unikatnu poziciju gdje bih mogao biti jednu borbu od napada na titulu i gdje je mogu osvojiti prije kraja 2022. godine", ispričao je Chandler kako gleda na svoju poziciju.

Njegov sami dolazak u UFC prošao je uz puno pompe, a impresivna pobjeda nad Danom Hookerom u debiju donijela mu je napad na titulu. Istu nije uspio osvojiti, unatoč uvjerljivo dobivenoj prvoj rundi protiv Charlesa Oliveire, a onda je izgubio i sjajnu borbu protiv Gaethjea. Završio je tako svoju prvu UFC godinu s omjerom 1-2, što unatoč svemu ipak nije dobra slika. Svjestan je toga pa je spreman i na drugi scenarij.

"Ako su mi potrebne još dvije ili tri pobjede, onda je to ono što ću napraviti. Svakako mislim da svi trebaju paziti na mene. Kad ja uđem u Octagon, stegnem rukavice i zagrizem gumu za zube, svi ćete biti na rubu svojih sjedišta. Kupit ćete PPV i nećete se razočarati", pokazao je Chandler i svoje marketinške sposobnosti.

Koliko god on bio uvjeren u ovo što je rekao, nekako nam je teško zamisliti bilo kakvu okolnost u kojoj on može preskočiti pobjednika borbe između Makhacheva i Dariusha. No, viđali smo od strane UFC-a uistinu svakakve neočekivane poteze, tako da niti jednu opciju ne smije odbaciti. No, Michaela prije svega treba svoju iduću borbu ugovoriti, a onda i odraditi onako kako se od njega očekuje te kako je on sam najavio.

Linker
05. svibanj 2024 17:40