UFC

Michel Pereira mogao bi ostati bez pobjede nad Potieriom: Ukrajinac je uložio žalbu i traži poništenje borbe

Michel Pereira vs. Ihor Potieria

 AGIF/ddp USA/Profimedia
Ihor Potieria žalbu temelji na nedozvoljenom udarcu koji je Pereira uputio nedugo prije finiša

Michel ‘‘Demolidor‘‘ Pereira prije devet dana doslovno je prošao kroz Ihora Potieriu. Samo 54 sekunde trebao je Pereira za poraziti Potieriu i upisao je veliku pobjedu pred domaćom publikom u Brazilu.

Sjajno ‘‘Demolidor‘‘ izgleda u srednjoj kategoriji i zasad je stopostotan unutar UFC-ove srednje kategorije. Ukupno tri minute i jednu sekundu proveo je Pereira u kavezu otkako je prešao u srednju kategoriju, a te tri minute i jedna sekunda bile su dovoljne za upisati tri pobjede. Uistinu impresivna statistika, ali Pereira bi mogao ostati bez jedne od tih pobjeda.

U pitanju je upravo taj posljednji meč protiv Potierie. Naime, Ihor Potieria uložio je žalbu i traži poništenje tog meča. Ukrajinac svoju žalbu temelju na potezu koji je Pereira napravio nedugo prije samog finiša.

Ihor je ležao na tlu, a Michel Pereira prošao je njegov gard sjajnim kolutom saltom unatrag. Osnove za žalbu postoje, jer Pereira je prilikom izvođenja akrobacije pogodio Potieriu nogom u glavu, što je zapravo nedozvoljen potez jer Potieria je ležao na tlu.

‘‘Tri dobro poznate atletske komisije u SAD-u rekle su kako je Pereira trebao biti diskvalificiran. Ali borba se odvila u Brazilu i vidjet ćemo što će reći komisija u Rio de Janeiru. Oni su na prvu također htjeli diskvalificirati Pereiru. Prihvaćam što god bude ponuđeno, ali želim da sve bude pošteno odrađeno. Nadam se da će biti pravde i da će ova borba biti poništena.

Naravno da svi vide kul akrobaciju, ali još jedanput ponavljam, pravila su prekršena na moju štetu tijekom borbe i ne želim da ovo prođe nekažnjeno. Čekam vijesti, a mi ćemo se jednog dana ponovno susresti i rezultat će biti posve drukčiji. Samo mi dajte vremena da se potpuno pripremim!‘‘, napisao je Potieria putem Instagrama.

Ukrajinac je inače prihvatio meč na ‘‘short notice‘‘, ali u meču se jako loše proveo. Žalba atletskoj komisiji jedina mu je preostala nada za poništenje poraza, ali šanse za nečim takvim nisu naročito velike.

Snimku sporne situacije možete pogledati OVDJE.

Linker
10. lipanj 2024 21:29