UFC

MMA Junkie odabrao borca godine: Iako je favorit bio Alex Pereira, jedan drugi borac dobio je tu čast

Alex Pereira

 VANESSA CARVALHO/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Vanessa Carvalho/zuma Press/profimedia
Bilo je tu mnogih kandidata, ali po njihovom izboru, pobjednik je on

MMA Junkie odabrao je borca godine 2023. Bilo je tu mnogih kandidata, ali po njihovom izboru, pobjednik je Sean Strickland. Kao što kažu, sjediti kroz na intervjuu ili konferenciji za novinare s njim često može biti neugodno iskustvo, ali koliko god nepristojan i grub bio za mikrofonom, ne može se poreći da se čovjek može boriti.

Za početak, čak i dok je bio u usponu, Strickland (28-5, 15-5 UFC) nikada nije ozbiljno govorio o aspiracijama za UFC titulu, umjesto toga pribjegavao je samozatajnom humoru da bi nam dao do znanja da sve što želi raditi jest boriti se. Dok se penjao na ljestvici i približavao se ozbiljnoj borbi za titulu, Strickland je imao nezgodnu 2022. godinu. Brutalno ga je nokautirao budući prvak Alex Pereira u srpnju na UFC-u 276, a zatim je pao nakon pet rundi podijeljenom odlukom od bivšeg izazivača za titulu Jareda Cannonier na UFC Fight Night 216 priredbi 17. prosinca.

Kako bi Strickland odgovorio na prvi poraz u karijeri? Brzim povratkom u kavez, naravno.

Kada se Kelvin Gastelum u siječnju povukao iz glavne borbe večeri UFC Fight Night 217 "eventa", Strickland se uključio pet dana prije - samo četiri tjedna nakon poraza od Cannoniera te se susreo s Nassourdineom Imavovom u borbi poluteške kategorije. Strickland je nadmašio Imavova i pobijedio jednoglasnom odlukom, što je odredilo ton za ostatak njegove 2023. godine.

Potom je završio Abusa Magomedova tehničkim nokautom u drugoj rundi 1. srpnja, što je Stricklandu donijelo bonus za izvedbu večeri, ali borba za naslov nije ni razmatrana – sve dok nije bio potreban.

Stvari su se savršeno posložile za meč između tadašnjeg prvaka u srednjoj kategoriji Israela Adesanye i Dricusa Du Plessisa koji će se održati 10. rujna na UFC-u 293 u Sydneyu. Ali kada Du Plessis nije mogao konkurirati zbog ozljede stopala, to je ostavilo UFC u zagonetki.

Kako nije bilo druge održive opcije za Adesanyu, promocija se okrenula Stricklandu, koji je prihvatio izazov i dominirao 25 minuta te slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

Slažete li se s izborom?

Linker
17. svibanj 2024 12:36