UFC

Muhammad Mokaev kritizira Pimbletta: ‘On skida gaće, prežderava se, pije pivo i ponaša se kao životinja‘

Muhammad Mokaev i Paddy Pimblett

 Screenshot (youtube, Bt Sport)
21-godišnji britanski borac s dagestanskim korijenima nije pobornik Paddyjevog ponašanja

Jedan od najzanimljivijih nadolazećih britanskih MMA boraca svakako je Muhammad Mokaev (7-0-0, 2-0 UFC). Mladi britanski borac s dagestanskim korijenima iza sebe ima 23 amaterske pobjede u jednako toliko nastupa, a neporažen je i u profesionalnim vodama.

Proteklog vikenda Mokaev je upisao novu pobjedu pod okriljem UFC-a. Jednoglasnom odlukom savladao je Charlesa Johnsona i nastavio je graditi ‘‘hype‘‘ koji se polako stvara oko njega. Mokaev je borac muha kategorije, a radi se o kategoriji u kojoj bi se mogao relativno brzo probiti do vrha. Time bi njegova popularnost samo dodatno rasla, ali upitno je može li postati popularniji od Paddyja Pimbletta.

Paddy ‘‘The Baddy‘‘ trenutno uživa epitet najpopularnijeg britanskog borca, ali Muhammada Mokaeva to poprilično smeta. Naime, 21-godišnji Mokaev nije pobornik onoga što Pimblett radi s promoviranjem samog sebe, a svoje mišljenje pojasnio je nakon londonskog eventa.

‘‘Puno je tipova koji ne dobivaju medijsku pažnju koju bi trebali dobivati. Na primjer, Arnold Allen, Leon Edwards, Tom Aspinall, Nathaniel Wood. To su sjajni tipovi, dobri uzori. Ne želim iskazati nepoštovanje medijima, ali previše pažnje pridajete tipovima poput Paddyja Pimbletta. Takvi tipovi nikad ne dosegnu top 15. Ako razumijete MMA, on nikada neće ući u top 15. Mislim da on nije dobar primjer mladima. Molim vas, pratite Toma Aspinalla, Arnolda Allena, Leona Edwardsa, prave muškarce unutar i izvan kaveza. Ponosan sam što sam na istom eventu kao Tom Aspinall‘‘, poručio je Mokaev.

Jedna od stvari koja je posebno zasmetala religioznog i pristojnog Mokaeva jeste Paddyjevo ponašanje na vaganju uoči posljednjeg UFC-ovog eventa. Pimblett je nakon prolaska na vagi skinuo gaće i pokazao stražnjicu. Mokaeva takve stvari iritiraju.

‘‘Tip je skinuo svoje gaće. Muškarac to ne radi, kao ni žene. On skida gaće, dovodi se do pretilosti, pije pivo, poput životinje je. Poznajem ljude iz Liverpoola, oni ne rade takve stvari. Ovaj tip pretjeruje. Nisam hejter, ali želim gledati nove generacije kako prate prave muškarce. Ako pričamo o pravim britanskim tipovima, tu su Tom Aspinall, Arnold Allen i Leon Edwards. Ovaj tip (Paddy) nije taj. On hoda iza zaštitara dok su kamere isključene i skriva se. Kad su kamere prisutne, onda glumi frajera. Znam takve tipove.‘‘, dodao je Mokaev.

Ovakvi komentari Muhammada Mokaeva dolaze u podosta krivo vrijeme. Paddy Pimblett osvojio je simpatije i onih koji ga nisu naročito voljeli, a to je učinio dobrim nastupom i još boljim govorom nakon pobjede nad Jordanom Leavittom.

Mokaev s druge strane ispada pomalo licemjeran, naročito nakon svojih posljednjih akcija. Naime, Muhammad je na vaganju inicirao određeni sukob sa svojim protivnikom, a nedavno je bio u posjeti Dagestanu te fotografirao s AK-47 puškom i fotografiju je objavio na društvenim mrežama. Sve to ne odaje dojam pristojnog momka kakvim se Mokaev pokušava prikazati, ali on je pokušao objasniti što se točno dogodilo.

‘‘Mislim da društvene mreže igraju veliku ulogu u MMA-u. Moja borba prolazila je podosta ispod radara i stoga sam objavio fotografiju s AK-47 puškom dok sam bio u Dagestanu. Sjedio sam u automobilu svog prijatelja, a tamo je bila puška. Rekao sam mu da me uslika i objavio sam ju. Protiv sam takvih stvari, nisam loš dečko. Ja sam normalni tip iz Wigana, odrastao sam tamo, ali sam iz Dagestana. Normalan sam i ne želim nikome prijetiti.‘‘, započeo je Mokaev, a zatim se osvrnuo na sukob koji se dogodio na vaganju.

‘‘Rekao sam Charlesu nakon borbe da mu se želim ispričati zbog srednjeg prsta. To nije moja osobnost. Postao sam malo emotivniji jer sam imao ludi tjedan gdje je jedan političar u Rusiji pokušao okarakterizirati me izdajicom jer podižem zastavu Ujedinjenog Kraljevstva. Pomalo sam izbačen iz takta zbog toga.‘‘, dodao je mladi borac koji ne skriva da se i njemu potkradaju raznorazne pogreške, ali teško je vidjeti potrebu u osuđivanju Pimbletta koji se jednostavno promovira na svoj način.

Linker
20. travanj 2024 05:08