UFC

Muhammad Mokaev odgovorio na kritike što nije tapkao na brutalan ‘kneebar‘: ‘Radije bih završio karijeru nego odustao‘

Mokaev vs. Filho

 Screenshot (ufc Fight Pass)
Ne samo da se izvukao iz te brutalne ozljede nego je nekoliko trenutaka nakon toga završio protivika i pobijedio

Proteklog je vikenda na UFC 286 priredbi u sklopu preliminarnog dijela nastupio veliki talent muha kategorije, Muhammad Mokaev. Bio mu je ovo ukupno četvrti UFC nastup, a za sada je u najjačoj promociji stopostotan te je došao do desete profesionalne pobjede. Također je ostao i neporažen, tako da nije ni čudno što ga se često naziva velikim talentom.

U subotu se borio protiv nezgodnog Jafela Filha, a borci su pružili uistinu dinamičnu i uzbudljivu borbu. Ono što je većini ostalo urezano u sjećanje jest brutalan ‘‘kneebar‘‘ kojeg je Filho uhvatio u posljednjoj rundi što je dovelo do hiperekstenzije koljena od koje se okreće želudac:

No, Mokaev je pokazao koliko srce ima i kakav je to ustvari ratnik. Iako to vjerojatno nije bilo dobro za njegovo zdravlje, odbio je tapkati te je nakon svega toga i pobijedio. Ne samo da je pobijedio nego je i ‘‘submissionom‘‘ završio protivnika nedugo nakon što mu je ovaj u potpunosti uništio koljeno.

Kritizirali su ga zbog toga po društvenim mrežama da ne misli dugoročno i na zdravlje, a Mokaev im je jučer svima odogvorio:

‘‘Vidio sam neke ‘tweetove‘ koji govore da nisam tapkao ali da sam riskirao svoju karijeru. Radije bih završio karijeru nego bio netko tko odustaje. Trenutno sam u ludoj boli, ali da sam tapkao, to bi mi povrijedilo srce još i više‘‘, napisao je.

Mokaev je kasnije podijelio i fotografiju tog koljena na kojoj se jasno vidi koliko mu je lijevo natečeno. Napisao je da će ići na magnetnu rezonancu da se pokaže što je sve točno ozlijeđeno, no pravo bi čudo bilo da je u tom koljenu nešto ostalo čitavo. Fotografija je ispod, a upozoravamo da nije za svačiji želudac:

Linker
20. travanj 2024 05:08