UFC

Muhammad Mokaev sebe smatra jedinim izazivačem za Pantoju: ‘Imam veliku amatersku karijeru, mogu se boriti svaki vikend‘

Muhammad Mokaev
 

 -/Shutterstock Editorial/Profimedia
Mokaev je uistinu impresivan borac i nema sumnje da je svijetla budućnost ispred njega, a još na sve to ima tek 23 godine

Mladog Muhammada Mokaeva često se spominjalo u kontekstu novih i nadolazećih imena, a on je sve epitete do sada opravdao svojim izvedbama u kavezu. Ovaj neporaženi potencijal muha kategorije ponovno nastupa ove subote, a ovoga puta će nasuprot njega stajati dosta iskusniji Alex Perez.

Pet nastupa i pet pobjeda je Mokaev upisao od svog dolaska u UFC 2022. godine, a čak je četiri puta slavio ‘‘submissionom‘‘. Radi se o itekako opasnom borcu, a jučer je za sebe rekao kako je on jedini pravi izazivač za prvaka Pantoju:

‘‘Brandon Royval, mislim da je on ozlijedio prednji križni ligament. Brandon Moreno ima 0-3 protiv Pantoje, Royval ima 0-2. Manel Kape će morati imati još jedan meč prije toga jer prošli put nije uspio skinuti kilažu. Albazi je ozlijeđen. Kai Kara-France ima potres mozga, a to mi je Mick Maynard rekao kada sam ga posljednji put pitao. Ja sam sada jedini izazivač, samo moram pobijediti Alexa Pereza na impresivan način‘‘, rekao je jučer na press konferenciji.

‘‘UFC 301 je točno deset tjedana od moje subotnje borbe, već sam to izračunao. Ja sam spreman. Kao što sam već i rekao, imam jako veliko iskustvo u amaterskoj karijeri i mogu se boriti svaki vikend‘‘, dodao je.

Mokaev je uistinu impresivan borac i nema sumnje da je svijetla budućnost ispred njega, a još na sve to ima tek 23 godine. Ukoliko na neki atraktivan način u subotu pobijedi Pereza, vjerojatno nikoga ne bi čudilo da ga UFC gurne u meč protiv Pantoje za titulu u muha kategoriji.

Linker
24. travanj 2024 16:48