UFC

Musk i Zuckerberg borit će se u rimskom Koloseumu? Dana White: ‘Razgovarao sam s talijanskim političarima!‘

Dana White

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
‘Dvojica najbogatijih i najmoćnijih tipova na svijetu borit će se na najvećoj pozornici. Tko to ne želi vidjeti?‘, upitao se čelni čovjek UFC-a

Kad se spomene Rim, velikoj većini ljudi prva asocijacija na talijansku prijestolnicu jest - koloseum. Ta monumentalna građevina, najveći drevni amfiteatar ikad igrađen, simbol "vječnog grada", u prvim stoljećima svoga postojanja bila je poprištem brojnih krvavih gladijatorskih borbi. U skoroj bi budućnosti, međutim, mogla postati mjestom borbe između, ni manje, ni više, nego Elona Muska i Marka Zuckerberga.

Priča o potencijalnom MMA meču između dvojice milijardera posljednjih se mjeseci sve više zahuktava, pa tako brojni UFC-ovi borci nude svoje mentorske usluge jednom ili drugom taboru, a da se o realizaciji ove borbe doista ozbiljno promišlja potvrdio je i sam Dana White, koji je, početkom srpnja, izjavio kako u glavi ima i datum kada bi vlasnik Twittera i osnivač Facebooka (Mete) mogli odmjeriti snage. U jednom od svojih posljednjih javnih istupa, čelni čovjek UFC-a otkrio je i kako bi lokacija tajkunskog okršaja mogao biti - upravo rimski Koloseum.

"Razgovarali smo o Koloseumu za tu borbu. Imao sam sastanak s timom talijanskog ministra kulture kako bismo održali tu borbu u Koloseumu. Bila bi to MMA borba, razgovarali smo o tome. Steroidi bi bili zabranjeni, ovi tipovi bi bili testirani na droge", otkrio je White gostujući u "Hotboxin" podcastu Mikea Tysona, pa dodao kako bi Musk i Zuckerberg predvodili veliku priredbu u Rimu:

"Ovo je stvarno, ovo je stvarno. Oni se doista žele boriti. Zuckerberg ovo shvaća vrlo ozbiljno, on je veliki obožavatelj MMA i UFC-a i ozbiljno trenira. Elon je odrastao baveći se judom, on je pravi judo tip. To je jedna od borbi za koju bih izgradio ubojiti ‘undercard‘ s gomilom sjajnih borbi i onda biste imali ‘main event‘. Razmislite koliko je velika ta borba; dvojica najbogatijih i najmoćnijih tipova na svijetu borit će se na najvećoj pozornici. Tko to ne želi vidjeti?".

Za kraj ovog teksta, možemo još samo prigodno modificirati pozdrav kojeg su u gladijatori u antičkom Rimu upućivali caru prije početka krvavih borbi. Ave, Dana, imperator, morituri te salutant!

Linker
03. svibanj 2024 00:07