UFC

NA DANAŠNJI DAN: Georges St-Pierre osvetio je svoj prvi poraz i uzeo pojas u svoje vlasništvo

Matt Hughes i Georges St-Pierre

 SCREENSHOT/YOUTUBE/UFC
Kratki video sažetak možete pogledati na dnu članka

"Nadaleko" poznati Fight Site vremeplov vodi vas 17 godina u rikverc u još jednom izdanju naše rubrike Na današnji dan. Danas ćemo se prisjetiti borbe u kojoj je, po mnogima najveći borac svih vremena, Georges St-Pierre osvetio svoj prvi poraz u karijeri i osvojio.pojas velter kategorije UFC-a.

Podsjetimo, u prvoj borbi Hughes je slavio polugom na ruku sekundu prije kraja prve runde, a GSP je kasnije otkrio koliko ga je bilo strah prije tog meča:

"Svoju treću borbu u UFC-u morao sam odraditi protiv Matta Hughesa. Kada mi je Dana White rekao da ćemo se boriti za titulu, mislio sam da je to šala. Nisam mu vjerovao. Iskreno da vam kažem, nisam htio tu borbu. Bio sam preplašen na smrt. Nisam se htio boriti protiv njega (Hughesa). Znao sam da nisam spreman. Bila je to noćna mora za mene. Ljudi ponekad zaborave koliko je strašan bio Matt Hughes. On bi podizao ljude i bacao bi ih na glavu. Bio je jako strašan tip za boriti se protiv njega. Jedan od pionira MMA-a u Kanadi bio je Carlos Newton. On je bio prvi Kanađanin s UFC titulom. Većina boraca gledala ga je kao boga. Onda se pojavio Matt Hughes, zgrabio je iz pozicije ‘trokut gušenja‘, ustao se i otresao je Newtona od pod. Pritom ga je i nokautirao. Jedan od najbrutalnijih nokauta u povijesti UFC-a", prisjetio se GSP i objasnio tko je i što je bio legendarni Matt Hughes.

Ipak, nakon svoje prve borbe protiv Hughesa, GSP je shvatio da se ipak može nositi s takvim borcima, mentalno se sabrao i uspio ga pobijediti dvije godine kasnije. Od rane faze borbe pa sve dok nije zaustavljena zbog udaraca početkom druge runde, bilo je jasno vidjeti da između njih dvojice postoji pravi jaz.

Kanađanin se znatno popravio u igri na nogama i umjesto da uleti u rušenje, bio je pribran i oštar sa svakom kombinacijom koju je bacio - s nekoliko ubačenih udaraca za dobru mjeru. Čak je i Hughes znao da je vjerojatno nadmašen jer smo ga vidjeli da se nasmiješio nekoliko puta u prvoj rundi, vjerojatno shvaćajući koliko je izazivač želio ispraviti nepravdu iz njihovog prvog susreta.

To se i dogodilo nakon minute i 25 sekundi druge runde, kada je GSP pobijedio tehničkim nokautom nakon "high kicka" i udaraca. Ujedno mu je to bio i jubilarni prvi pojas u UFC-u.

Da se uvjerite u sve to, prilažemo vam i kratki sažetak od strane UFC-a koji možete pogledati na dnu članka.

Linker
28. travanj 2024 11:05