UFC

NA DANAŠNJI DAN: Održana je prva UFC priredba u Brazilu, prisjetite se velike pobjede Vitora Belforta

Vitor Belfort i Wanderlei Silva

 SCREENSHOT/YOUTUBE/UFC
Mjesto radnje bio je Sao Paulo, a na rasporedu je bilo osam borbi

Dobrodošli nazad u naš borilački vremeplov! Naša rubrika Na današnji dan vodi nas točno 25 godina unazad, a mjesto radnje jest Sao Paulo. Danas obilježavamo točno četvrt stoljeća otkako je UFC prvi puta došao u Brazil, a povodom toga prisjetit ćemo se nekih najzanimljivijih detalja.

Ono što bi regionalnim fanovima moglo biti zanimljivo jest to da je na toj priredbi nastupio i Pat Miletich. "Hrvatska senzacija" tada je pokušao osvojiti pojas velter kategorije, a protivnik mu je bio Mikey Burnett. Miletich je slavio podijeljenom odlukom sudaca te je postao prvi prvak u povijesti kategorije do 77 kilograma, a u karijeri je taj pojas ukupno obranio tri puta. Treba napomenuti da je tad ta težina predstavljala laku kategoriju, ali tada su težinske granice bilo nešto drugačije no danas.

Još jedna borba koja je privukla možda i najviše pažnje jest ona između Vitora Belforta i Wanderleija Silve. Iako se ovdje očekivala borba za koju ne biste odmah mogli predvidjeti tko će upisati trijumf, Belfort je bio taj koji je demolirao protivnika i završio je Silvu nokautom za samo 44 sekunde, a snimku toga možete pogledati ispod.

U glavnoj borbi večeri Frank Shamrock obranio je svoj pojas srednje kategorije. John Lober pokušao ga je izazvati i preoteti mu titulu, ali prvak je bio na vrlo visokoj razini i lakoćom je zadržao ono što mu pripada.

Na toj je priredbi ukupno održano osam borbi, a još ćemo izdvojiti pobjede Pedra Rizza i Tsuyoshija Kosake. Ako ste sada željni nove priredbe na brazilskom tlu, imate sreće, tamo se UFC vraća za manje od tri tjedna, a moći ćemo uživati u novom nastupu Jailtona Almeide.

Linker
26. travanj 2024 04:22