UFC

‘Najveći ikad u srednjoj kategoriji‘: Pročitajte reakcije poznatih boraca na pobjedu Israela Adesanye

April 8, 2023, Miami, FL, Miami, Florida, United States: MIAMI, FLORIDA - APRIL 8: Israel Adesanya celebrates his victory over Alex Pereira in their middleweight fight during the UFC 287 event at Kaseya Center on April 8, 2023 in Miami, FL, United States.,Image: 768176219, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Alejandro Salazar/Zuma Press/Profimedia

 ALEJANDRO SALAZAR/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Alejandro Salazar/zuma Press/profimedia
Brojni vrhunski MMA borci ostali su oduševljeni pobjedom Israela Adesanye

Vjerojatno ne postoji MMA fan kojeg Israel Adesanya nije oduševio svojom pobjedom na UFC 287 eventu. ‘‘Izzy‘‘ je nakon podosta rezervirane i mirne prve runde nokautirao Alexa Pereiru krajem druge runde i napokon je došao do pobjede protiv svog najvećeg rivala.

Triput je Pereira upisivao pobjedu protiv Adesanye. Dvaput ga je porazio u kickboksu, a jednu pobjedu upisao je i u MMA-u. Pereira je ujedno i jedini borac koji je uspio nokautirati Adesanyu, a to mu je dvaput pošlo za rukom. Preko 100 profesionalnih nastupa odradio je Adesanya u kickboksu i MMA-u zajedno, ali jedino ga je taj Pereira uspio nokautirati.

Nije Adesanya mogao samo tako preći preko toga i odlučio se četvrti meč protiv Pereire u trenucima kad je velika većina ljudi smatrala da radi pogrešku. ‘‘Izzy‘‘ je ipak stavio svoj šampionski mentalitet ispred svake logike i analize, a sve mu se isplatilo jutros u Miamiju.

Adesanya je sada ponovno prvak UFC-ove srednje kategorije, a prije nego je izgubio pojas, čak pet puta ga je uspješno branio. Sada će krenuti u novi pohod ka rekordu Andersona Silve koji je titulu u srednjoj kategoriji uspješno obranio deset puta.

Bit će zanimljivo vidjeti s kime će UFC sada upariti Adesanyu. Sve borce unutar top 5 je već porazio, a neke poput Roberta Whittakera i Marvina Vettorija uspio je dvaput poraziti. Robert Whittaker nameće se kao jedan od favorita za izboriti još jednu priliku protiv Adesanye. Radi se o borcu koji je uz Pereiru vjerojatno najveći i najdostojniji rival Israelu Adesanyi, ali nije niti Whittaker skrivao svoje oduševljenje ‘‘Izzyjevom‘‘ pobjedom na UFC 287 eventu.

‘‘ Odličan meč i sjajan završetak priče. Odmori se i vidimo se uskoro.‘‘, poručio je Whittaker putem Twittera, a poruka je upućena Adesanyi.

Mnogi borci ostavili su svoje reakcije putem Twittera, a oduševljenje vlada među svima. U nastavku teksta pročitajte kako su reagirali neki od poznatih MMA boraca. Zanimljiva je reakcija Jana Blachowicza, Poljaka koji je 2021. porazio Adesanyu u meču za titulu u poluteškoj kategoriji.

Jan Blachowicz:

‘‘Čestitke na uspješnom revanšu, ‘Stylebenderu‘. Ako se želiš ponovno okušati i protiv mene, znaš gdje me možeš pronaći. Ovaj put ćemo se boriti u srednjoj kategoriji za tvoj pojas.‘‘

Francis Ngannou:

‘‘Najbolji borac svih vremena u srednjoj kategoriji i ne planiram se uopće raspravljati oko toga.‘‘

Alex Volkanovski:

‘‘Tako se to radi, idemo!‘‘

Jiri Prochazka:

‘Remek djelo‘‘

Khamzat Chimaev:

‘‘Čestitam ‘Stylebenderu‘. Vidimo se uskoro.‘‘

Marvin Vettori:

‘‘Dobar nastup. Negdje usput odradit ćemo i treći meč.‘‘

Ben Askren:

‘‘Pereira se borio stvarno dobro, ali postao je neoprezan.‘‘

Linker
07. svibanj 2024 12:15