UFC

(VIDEO) ‘Poštujem te i želim te posjetiti u Brazilu‘: Pogledajte susret Adesanye i Pereire nakon meča

Alex Pereira i Israel Adesanya

 Screenshot (twitter, Ufc Europe)
Rivalstvo je ovaj put stavljeno sa strane i dvojica sjajnih boraca sportski su se pozdravili

Često uoči samih MMA mečeva gledamo kako vlada određeni animozitet među borcima, a to je vidljivo posebno kad se upale kamere i kad se borci nađu u centru pažnje. Tako je nekako i s rivalstvom između Alexa Pereire i Israela Adesanye.

Ne samo da su veliki protivnici u kavezu/ringu, nego često među njima bude i raznoraznih ‘‘prozivki‘‘, verbalnih ratova itd. Tenzije među njima ipak djeluju kao nešto što nije ispotencirano i odglumljeno, nego jedan drugog ne vole. To se donekle očitovalo i nakon meča koji su odradili u 11. mjesecu 2022. godine. Ćesto borci stave svu ‘‘zlu krv‘‘ sa strane nakon borbe i odaju si posebno poštovanje, te se stekne dojam da su sve zapravo odglumili. To nije bio slučaj između Pereire i Adesanye.

‘‘Ne poznajem ga kao osobu, a nakon borbe je došao do mene i rekao mi je: ‘Hej, hej...poštovanje‘. Ja sam mu odgovorio: ‘Ne sviđaš mi se, ja se ne sviđam tebi, ali poštujem te‘. I nakon toga smo si pružili ruku.‘‘, otkrio je ‘‘Izzy‘‘ nedugo nakon tog meča u kojem je slavio Pereira, a time je ostao dosljedan svom mišljenju da jednostavno ne simpatizira Pereiru.

Situacija se ipak donekle promijenila nakon sinoćnjeg meča u kojem je slavio Adesanya. ‘‘Izzy‘‘ nije bio toliko ratoborno nastrojen i ovaj put je u potpunosti iskazao poštovanje Pereiri, te je čak iskazao želju da ga posjeti u Brazilu.

‘‘Želim doći u Brazil i htio bih ne samo trenirati, nego vidjeti te u Brazilu, tebe i tvoje ljude. Propustio sam (razgledati) Brazil jer kad sam bio tamo, nokautirao si me.‘‘, rekao je Adesanya prisjetivši se borbe koju su 2017. godine odradili u Sao Paulu.

Pereira je nekoliko puta ponovio da je ovo bila ‘‘Izzyjeva‘‘ noć, a ‘‘Poatan‘‘ je istaknuo i kako je upravo razgovarao s Yousrijem (Belgaoruijem) koji je također nekoć bio njegov veliki rival u kickboksu, a sada su dobri prijatelji i pomažu jedan drugome. Time je dao do znanja da je otvoren za takvo prijateljstvo i s Adesanyom, a Israel je potom uzvratio s novim iskazom poštovanja.

‘‘Iskreno, ti si veliki prvak. Što god netko rekao, ti ćeš uvijek biti prvak i ja ću te uvijek poštovati.‘‘

Prijateljski su se Adesanya i Pereira pozdravili te razmijenili sve te riječi, ali pitanje je što će Pereira misliti o ‘‘Izzyju‘‘ nakon što sazna kako je Adesanya ismijao i njegovog sina nakon što ga je nokautirao (više o tome pročitajte OVDJE).

Nadajmo se ipak da je ‘‘zla krv‘‘ iza njih te da će između ove dvojice vrhunskih boraca vladati uzajamno poštovanje.

Linker
06. svibanj 2024 17:43