UFC

Strickland objasnio zašto se ne bori protiv Coste i otkrio kako je prošao na sparingu protiv Chimaeva

Sean Strickland i Schmo

 Screenshot (youtube, The Schmo)
Sean Strickland na ljeto će se boriti protiv Alexa Pereire

Gotovo dva mjeseca prošla su od posljednjeg nastupa Seana Stricklanda. UFC-ov borac srednje kategorije, početkom veljače (drugi mjesec) pobijedio je Jacka Hermanssona i skočio je na četvrto mjesto u poretku izazivača srednje kategorije.

Strickland je trenutno u nizu od šest uzastopnih pobjeda, a četvrto mjesto dijeli s još dvojicom boraca. Schmo je odradio razgovor sa Stricklandom te je istaknuo kako misli da nikada nije vidio situaciju gdje tri borca dijele istu poziciju u poretku izazivača. Strickland je rekao kako ne pridaje velik interes tome.

''Ne znam, samo se pokušavam boriti za pojas. Ja sam trenutno broj 2. Je**ni (Paulo) Costa. Što je s tim tipom? Nazvao me ped**om. Costa, samo je jedan tip nagužen u UFC-u, a to si ti, iako mene nazivaš pe**rom.'', započeo je Sean koji se proteklih tjedana frekventno prozivao s Costom.

Unatoč prozivkama s Costom, Stricklanda gotovo sigurno čeka meč protiv drugog Brazilca, Alexa Pereire. Nekoć najbolji kickboksač svijeta pokušava preskočiti niz izazivača, kako bi što prije došao u priliku boriti se protiv Israela Adesanye. Pobjedom nad Stricklandom, Pereira bi došao na korak od napada na titulu, a borba između njega i Seana trebala bi se održati 30. srpnja (sedmi mjesec) na UFC 277 priredbi. Meč službeno nije ugovoren, a Strickland je pojasnio zašto.

''Možda potpišem taj ugovor. Nisam još najbolje naučio kako se služiti mailom i stoga možda ne potpišem ugovor do samog dana borbe. Borimo se na istoj priredbi kao Adesanya i Cannonier. Nadam se da pobjednik dobiva priliku za pojas. Whittaker i Vettori imali su svoju priliku, potrebna je svježa krv. Uostalom, nije li Pereira nokautirao Izzyja jednom ili dvaput?''

Alex Pereira dvaput se borio protiv Adesanye u kickboxingu te je oba put pobijedio. Jednom je Pereira slavio nokautom i to ga čini jedinim borcem kojem je to pošlo za rukom. Ipak, dok se Pereira pokušava izboriti za ''title shot'', Adesanyu čeka Jared Cannonier. Sean Strickland smatra kako će Izzy ipak pobijediti u tom meču.

''Izzy je pametan tip. Možda ima svoje sisice i možda živi u Novom Zelandu ili gdje već zabija steroide u svoju guzicu, ali taj tip zna udarati. Mislim da će ga Izzy nadjačati, ali nadam se pobjedi Cannoniera. Sviđa mi se Cannonier, on je dobar tip.''

Posljednjih tjedana, Khamzat Chimaev i Darren Till priključili su se Xtreme Couture Gymu gdje su trenirali zajedno sa Stricklandom. Schmo je uoči razgovora sa Stricklandom svjedočio sparingu Chimaeva i Stricklanda te je naveo kako je Strickland nekoliko puta morao tapkati u parteru. Strickland je dobio priliku prognozirati nadolazeći meč između Gilberta Burnsa i Khamzata Chimaeva, a osvrnuo se i na svoj sparing s Čečenom.

''Khamzat je masivan velteraš. Tip je lud. On vjeruje tako jako u sebe i mislim da Gilbert nema alate da ga pobijedi. Nepristrano, mislim da će Khamzat proći kroz njega.'', rekao je Sean, a zatim je objasnio zašto se loše proveo u parteru s Khamzatom.

''Ja odrađujem mušku igru. Ne pokušavam vam staviti penis na vaše lice ili vas staviti u agresivni zagrljaj (gušenje). Ja pokušavam raditi muški ples (borba u stojci). Ali, moram naglasiti, ako me Pereira pogodi, morat ću ga srušiti i guziti 15 minuta. Moram učiniti ono što je potrebno za pobjedu.'', uz osmijeh na licu ispričao je Strickland koji ne bježi od činjenice da ga je Chimaev izdominirao u parteru. No ipak, radi se samo o sparingu.

Pred kraj ovog zanimljivog razgovora, Strickland se ponovno dotaknuo Paula Coste. Mnogi se pitaju zašto se Strickland bori protiv nerangiranog Pereire, a ne protiv Coste s kojim dijeli četvrto mjesto u poretku izazivača. Sean je detaljnije pojasnio zašto nije došlo do ugovaranja borbe s Costom.

''Ja ne idem okolo i ne nazivam ljude pe**rima. Ja volim homoseksualce. Paulo Costa postao je homofob samo zato jer je bio zlostavljan od strane Izzyja. To nije kul brate. Reći ću vam zašto se navodno nisam htio boriti protiv Coste. Costa, samo da znaš, kako bi prestao pričati. Gledao sam tvoj meč protiv Marvina Vettorija. Prošao bih kroz tebe. Višestruko puta sam te prozvao, a iz UFC-a su mi rekli 'ne' zato što misle da bih te prebio i ne žele da se borim protiv tebe. To se dogodilo. Pokazat ću ti poruke iz UFC-a gdje mi govore da se ne mogu boriti protiv tebe. Dakle Costa, je** se. Ako te vidim u Vegasu i ti želiš nastaviti pričati sranja, kad god poželiš, idemo. Ne moraš niti skinuti kilažu pič**ce.''

Kompletan razgovor Schmoa i Stricklanda možete pogledati u videu pri dnu teksta.

Linker
23. travanj 2024 18:39