UFC

Nakon što je prozvao navijače, Adesanya se okomio na portale: ‘Clickbaiteri, ja vaš posao mogu raditi ali vi moj ne možete‘

Israel Adesanya i Jared Cannonier

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia
Izgleda da teško prihvaća bilo kakve kritike

Nakon obrane titule prvaka ovog vikenda, prvak Israel Adesanya na svoj je račun zadobio vjerojatno više kritika nego ikad. Počevši s fanovima u dvorani koji su mu u trenutku stavljanja pojasa zviždali, preko online foruma kasnije pa sve do najpoznatijih borilačkih portala.

U meču bez previše akcije pobijedio je Jareda Cannoniera jednoglasnom sudačkom odlukom te tako obranio pojas, a zatim je prozvao rivala iz kickboxing dana, Alexa Pereiru koji je iste večeri u prvoj rundi nokautirao Seana Stricklanda.

Izgleda kako je prvak jako loše prihvatio kritike na svoj račun. Neki dan je publiku nazvao pijancima koji nemaju pojma o sportu, a sad se okomio i na borilačke medije. Dojam je kako Adesanya ne može prihvatiti da se borilačkoj zajednici ne sviđa njegova neatraktivnost, ali pravo je to način na koji dolazi do pobjeda u posljednjim mečevima.

‘‘Želim samo nešto reći. Vi imate svoj posao za raditi, i ja vas ne kritiziram. Zapravo kritiziram, da. Ali samo zapamtite ovo, ja mogu raditi vaš posao, ali vi moj ne možete. Vi moj nikada ne biste mogli raditi. Budite svjesni ‘clickbaita‘, to je jadno. Budite svjesni, ja vaš posao mogu raditi, a vi moj ne možete. Zapamtite to, hvala‘‘, rekao je Adesanya.

Iako nije jasno na što točno misli pod ‘clickbait‘, ali vjerojatno nije ni bitno. Ono što je njemu zasmetalo je činjenica da je većina portala u naslove pored njegovog imena nakon subotnje borbe uvrstila riječ ‘dosadno‘ ili neku njenu varijaciju, a to očito Adesanya ne može podnijeti.

Linker
22. travanj 2024 22:30