UFC

Nate Diaz o nastavku MMA karijere: ‘Ne planiram ići u ONE ili PFL, želim se boriti protiv najboljih‘

Nate Diaz

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Legendarni borac iz Stocktona samo UFC vidi kao opciju za nove MMA nastupe

Nate Diaz u devetom mjesecu prošle godine napustio je UFC, a iz najjače svjetske MMA organizacije otišao je sa stilom. Predvodio je Diaz UFC 279 event, a protivnik mu je bio Tony Ferguson. Očekivalo se da bi se Diaz mogao pojaviti u nešto lošijem izdanju, jer mjesecima je zazivao meč nakon kojeg bi mogao izaći iz UFC-a, ali Diaz je porazio Fergusona prekidom u četvrtoj rundi.

Tony Ferguson nikada u svojih 20 dotadašnjih UFC mečeva nije izgubio ‘‘submissionom‘‘, ali Nate Diaz ga je prisilio na tapkanje. Sjajno je Diaz zaključao ‘‘giljotinu‘‘ nakon Fergusonovog pokušaja rušenja i pobjedom se oprostio od UFC-a.

Pretpostavljalo se da će Diazov sljedeći korak biti boksački meč protiv nekog od ‘‘celebrityja‘‘ kao što je Jake Paul. Upravo to se i dogodilo, a Nate Diaz će 5. kolovoza (osmi mjesec) boksati protiv YouTubera koji iza sebe ima sedam boksačkih mečeva (6-1-0).

Diazu će to biti profesionalni debi, ali Nate je oduvijek bio na glasu kao ponajbolji boksač među MMA borcima i boks je njegova velika ljubav. Lako je moguće da ćemo Diaza gledati u boksačkim mečevima i nakon te borbe protiv Paula, ali mnogi se pitaju hoće li Diaz nastupati u MMA-u ili je to poglavlje njegovog života ipak završeno.

Diaz je sinoć na konferenciji za medije održanoj u Texasu dobio upit o nastavku MMA karijere, a jedan od reportera pitao ga je postoji li mogućnost da potpiše ugovor s PFL-om ili ONE Championship organizacijom. Diaz je na to odgovorio riječima:

‘‘UFC je opcija. Idealno bi bilo da se vratim i borim za svjetsku titulu. Ako to nije moguće, morat ću stvoriti svoju svjetsku titulu i učiniti da najbolji dođu k meni. Ali rado bih se vratio u UFC.‘‘, započeo je Diaz, a na pitanje o odlasku u PFL ili ONE, Diaz je odgovorio:

‘‘Ne. UFC trenutno ima najbolje MMA borce na svijetu i ima ih već godinama. Ja se pokušavam boriti s najboljima.‘‘, pojasnio je Nate.

Diaza dakle definitivno nećemo gledati u bilo kojoj drugoj organizaciji, osim u UFC-u. Postoji mogućnost da Nate pokrene svoju organizaciju u kojoj bi se možda borio, ali upitno je o koliko se realnoj opciji radi. Još u devetom mjesecu prošle godine najavljeno je da Diaz pokreće ‘‘Real Fight, Inc.‘‘ promociju koja bi se fokusirala na promoviranje borilačkog sporta, posebno boksa, MMA-a i BJJ-a.

‘‘Prave ninje, pravi borci, prava sranja‘‘, slogan je pod kojim Diaz navodno pokreće tu promociju, ali zasad je nepoznato u kojoj je fazi s tom poslovnom idejom.

Linker
09. travanj 2024 02:32