UFC

Nate Diaz oslobođen optužbi za izazivanje ulične tučnjave, sud potvrdio da se radilo o samoobrani

Nate Diaz

 Screenshot (youtube, Ufc; Freak Mma)
Diaz u zatvor ipak neće niti će platiti veliku novčanu naknadu Petersonu, a s obzirom da se radilo o samoobrani, neće biti ni daljnjih problema pred zakonom

U četvrtom je mjesecu Nate Diaz imao problema sa zakonom, a da se podsjetimo, cijela priča je počela u New Orleansu kada je Diaz sudjelovao u masovnoj uličnoj tučnjavi u kojoj je ‘‘ugušio‘‘ čovjeka, a cijeli događaj je bio zabilježen na kameri te se činilo da Diaza čekaju optužbe za ovaj slučaj.

Međutim, tome nije tako jer su se sinoć pojavile i službene informacije da će Diaz biti oslobođen! Kako se navodi u priopćenju Vrhovnog suda, Diaz se poslužio samoobranom te će biti oslobođen po svim točkama optužnice. Diazov odvjetnik Zach Rosenfield je za MMA Junkie to potvrdio:

‘‘Danas nas je sud obavijestio da više neće kazneno teretiti Natea Diaza. S obzirom da je Rodney Peterson tražio tučnjavu protiv Diaza te večeri, uspjeli smo zadržati činjenicu da su Nateovi postupci bili 100% u samoobrani. Bio je čist video, fotografije, ali i hrpa drugih videa koji su postavljeni kasnije‘‘, napisao je Rosenfield u priopćenju.

‘‘Nate ima pravo obraniti se od onih koji pokušavaju biti face te je tako i učinio. Jako cijenimo sud u New Orleansu koji je uzeo vremena da prouči sve aspekte ovog slučaja i donese ispravnu odluku‘‘, dodao je.

Diaz u zatvor ipak neće niti će platiti veliku novčanu naknadu Petersonu, a s obzirom da se radilo o samoobrani, neće biti ni daljnjih problema pred zakonom. Kako god, Diaz ima 38 godina i ulične tučnjave bi trebale biti nešto što je već odavno prerastao, a nadamo se kako će ubuduće svoje vještine koristiti samo na treninzima i u borbama.

Linker
26. travanj 2024 11:16