UFC

White tvrdi da ne drže Diaza ‘taocem‘, Nate se brzo oglasio i otkrio koliko su mu mečeva ponudili

Dana White i Nate Diaz

 Screenshot (youtube, Mac Life, Mma Fighting)
UFC-ov predsjednik ponudio je posve drukčiju stranu priče, ali teško mu je povjerovati

Interesantne optužbe ranije ovog tjedna iznio je Nate Diaz na račun UFC-a i Dane Whitea. Nate i dalje nema ugovoren meč koji bi mu bio posljednji prema trenutnom ugovoru s najjačom svjetskom MMA promocijom, iako mjesecima traži taj meč nakon kojeg će postati slobodan na tržištu boraca.

‘‘Pokušao sam odraditi meč, ali oni ne žele da izađem iz ugovora i drže me poput taoca. Želim van, to je moj glavni cilj. Oni žele da se borim protiv Conora. Ne planiram se boriti s Conorom sada jer se naši vremenski okviri ne podudaraju.‘‘, između ostalog rekao je Diaz u MMA Houru, a više o njegovom viđenju ove situacije mogli ste pročitati ranije ovog tjedna na našem portalu. Ukoliko ste to propustili, članak možete pročitati OVDJE.

Odgovor Dane Whitea čekao se sve do sinoć. Predsjednik UFC-a nakon sinoćnje konferencije za medije upitan je o ovoj temi, a naravno da je došlo do njegovog klasičnog izmotavanja iako je svima jasno što rade.

‘‘Kad se dogodilo da Nate Diaz nije pričao nešto ludo? Milijun puta sam ovo rekao i ponovno ću reći. Ne možemo držati ljude poput taoca, nije moguće. Dužan sam im ponuditi tri meča godišnje. Ako to ne napravim, moram ih isplatiti. Kako ga mogu držati taocem.‘‘

Jedan od prisutnih reportera pitao je Whitea ‘‘znači li to da Diaz odbija mečeve?‘‘. Dana se vidno uznemirio na takvo pitanje i odbio je odgovoriti uz izlike da će se njegov odgovor izvući iz konteksta i da će se pojaviti naslovi u kojima on govori da ‘‘Nate Diaz odbija mečeve‘‘.

Više je nego jasno da Diaz ne odbija mečeve jer prozvao je nekolicinu protivnika kroz proteklih par mjeseci, a još je interesantnije da su mnogi od njih uzvratili interesom, a niti jedan od tih mečeva nije službeno ugovoren. UFC jednostavno čeka da se Diaz predomisli i potpiše novi ugovor, ali Nate jasno ističe kako se to u ovom trenutku neće dogoditi.

‘‘Što mislite da su moji planovi? Dogovorit ćemo mu borbu. Vidjet ćemo što će se dogoditi.‘‘, dodao je White.

Jedna od Diazovih izjava bila je kako su Francis Ngannou i Israel Adesanya jedini vrijedni protivnici koje UFC u ovom trenutku može ponuditi. Naravno, nije Diaz tu pokušao doći do mečeva s borcima koji su osjetno veći od njega, nego je isticao kako unutar UFC-a trenutno ne postoje velika i uzbudljiva imena koja bi ga navela na produljenje ugovora. White se osvrnuo na tu izjavu.

‘‘Što bih trebao reći na to? Zamislite imati takav razgovor. Molim vas.‘‘

Nate Diaz brzo je uočio Whiteove izjave i osvrnuo se ‘‘tvitom‘‘ u kojem je ponovno zamolio da ga puste na odlazak iz promocije.

‘‘Dana je rekao da je Francis Ngannou ozlijeđen i ne može se boriti. Ne znam zašto je bio tako zbunjen u intervjuu. Kroz posljednjih devet mjeseci ponuđeno mi je 0 mečeva, a pitao sam ih za 5 različitih legitimnih protivnika. Hvala na lijepim riječima. Mogu li ići sada?‘‘, poručio je Diaz.

Što god White pričao, ne može nikog uvjeriti da su nudili Diazu mečeve u posljednje vrijeme, jer Nate više nego jasno ističe kako će se boriti s bilo kime, samo da može izaći iz svog ugovora s UFC-om.

Linker
25. travanj 2024 16:16