UFC

Neil Magny veliki je autsajder protiv Rakhmonova, ali to ga ne brine: ‘Dominirat ću od početka do kraja‘

Neil Magny

 Marcus Stevens/Zuma Press/Profimedia
Opasni UFC-ov velteraš poznat je po prihvaćanju mečeva koje mnogi izbjegavaju

Iako je Neil Magny prekaljeni veteran i dugi niz godina rangirani je UFC-ov velteraš, talentirani Shavkat Rakhmonov ogroman je favorit u obračunu koji ih čeka u noći sa subote na nedjelju.

Koeficijent na pobjedu 15-rangiranog Rakhmonova kreće se od 1.20 do 1.25, dok je na pobjedu Magnyja od 4.00 do 4.50. Magny je inače borac s čak 26 UFC nastupa iza sebe, a pobijedio je u njih 19. Trenutno je desetorangirani izazivač velter kategorije i uživa niz od dvije uzastopne pobjede.

Shavkat Rakhmonov s druge strane ima tri UFC nastupa iza sebe i pobjedu u sva tri. Dosad je odradio 15 profesionalnih nastupa, a svaki put pobijedio je prekidom. Mnogi ga vide kao budućnost ove kategorije i uz Khamzata Chimaeva, mogao bi vladati ovom kategorijom.

Činjenica je kako Rakhmonov izgleda sjajno u svojim nastupima, ali još uvijek se nije borio protiv vrhunskih protivnika. Neil Magny bit će njegov najveći ispit u dosadašnjoj karijeri, a 34-godišnji Magny vjeruje kako se Rakhmonov nije susreo s borcem poput njega te najavljuje dominaciju.

‘‘Doslovno svi smo u nekim trenucima bili neporaženi, ali onda dođe trenutak kad se susretnete s nekim tko je prava zvijer i kažete si: ‘Oh, neki su na posve drugoj razini‘. Gledajući Shavkata, mislim da će mu se dogoditi ista stvar. Tip je talentiran, 15-0 njegov je omjer. Ali istovremeno, on se nije borio s veteranom poput mene, niti s tipovima s kakvima sam se ja borio. Pokazat ću mu kako postoje neke druge razine u ovoj igri. Bit će to dominantna borba, ali on neće biti taj koji će dominirati. Planiram dominirati od početka do kraja.‘‘, rekao je Magny na konferenciji za medije.

Nešto po čemu je Neil Magny poznat jeste frekventnost njegovih nastupa i tendencija da se bori s bilo kime. On protiv Rakhmonova nema što za dobiti, bori se protiv borca koji je pet pozicija lošije rangiran, a izuzetno je opasan. Mečevi koje mnogi ne žele prihvatiti, oni su na koje Magny pristaje i to ga čini borcem kojeg mnogi simpatiziraju.

‘‘Naravno da se svi žele boriti protiv boraca koji su bolje rangirani. Ali ako to nije moguće, ne želim sjediti sa strane i čekati šest, osam ili deset mjeseci za ‘perfektan meč‘. Ako je najbolji dostupni tip rangiran na 15. mjestu, neka bude tako. Izvući ću najbolje iz što mogu iz ove prilike.‘‘, objasnio je Magny svoju perspektivu prihvaćanja takvih mečeva.

Pobijedi li borca kao što je Rakhmonov, UFC bi Magnyja trebao nagraditi borbom kakvu uistinu želi. Neil je to svojim pristupom i požrtvovnošću zaslužio, a bit će i na tri pobjede u nizu ako savlada Shavkata.

Linker
18. travanj 2024 11:56