UFC

Nezadovoljni sudionici najbolje borbe 2021.: ‘Prvak danas očito može stajati i uputiti par udaraca‘

Whittaker vs. Adesanya

 Carmen Mandato/Getty Images/AFP
Justin Gaethje i Michael Chandler daleko su od impresioniranog glavnom borbom UFC 271 priredbe

Puno više su svi ljubitelji MMA-a očekivali od Israela Adesanye i Roberta Whittakera pa isto tako i od njihovog revanša koji je predvodio UFC 271 priredbu. Adesanya je na kraju obranio titulu kvalitetnim korištenjem svojih najvećih kvaliteta, a mora se priznati kako mu je pri tome Whittaker čak i pomogao nedostatkom agresivnosti i želje. Ono što je u prvoj borbi radio previše intenzivno, u drugoj je gotovo u potpunosti izostavio.

Whittaker je na kraju čak izjavio kako je vjerovao da je napravio dovoljno za pobjedu, što je izjava s kojom se većina ipak nije složila, smatrajući kako je on kao izazivač ipak morao pokazati puno više te kako je Adesanyu morao uvući u borbu unutar koje će mu pokazati da je bolji od njega. Ipak, neki se slažu s njim, poput Justina Gaethjea.

"Whittaker je dobio treću, četvrtu i petu rundu", napisao je Gaethjeu na Twitteru, gdje je u komentarima automatski nastala rasprava.

Svoje nezadovoljstvo uz malo više obrazloženja izrazio je njegov protivnik u najboljoj UFC borbi 2021. godine, Michael Chandler. On je prije svega razočaran pravilima koja Adesanyi dozvoljavaju da se bori na prikazani način te da tako može u svojim borbama pobjeđivati. Sjetimo se tako i one protiv Yoela Romera, gdje je bio potpuno pasivan i baziran samo na kontranapade.

"Koliko god dominantan bio, Izzy baš i nije nešto ofenzivan", napisao je Chandler tijekom borbe, nedugo nakon toga se nadovezavši: "Borimo li se mi ovdje ili se igramo?"

Spomenuto detaljnije objašnjenje, odnosno nezadovoljstvo, iznio je u svojoj idućoj objavi.

"Vjerujte mi, volim Izzyja. No, došli smo do situacije gdje dominantni prvak može jednostavno stajati, uputiti par udaraca po rundi i neće izgubiti borbu osim ako bude pogođen nekim udarcem. Izzy je jako dobro plaćen svojim posljednjih ugovorom... Bori se!", poručio mu je Mike.

Adesanyi je ovo bila četvrta uspješna obrana titule prvaka, a čini se da bi mu peti izazov trebao biti Jared Cannonier. Iz onoga što smo do sada vidjeli od Cannoniera, možemo zaključiti kako bi Adesanya trebao imati još jednu borbu gdje će imati priliku boriti se upravo kako je spomenuto, čekajući svoje munjevite kontranapade. A unatoč ogromnoj snazi, Cannonier je podosta sporiji borac od Whittakera pa i od Marvina Vettorija ili Paula Coste.

Linker
22. travanj 2024 18:49