UFC

Ngannou je i dalje frustriran: ‘Zaslužujem malo respekta, ali od njih ne dobivam ništa‘

Francis Ngannou
 Dimitrios Kambouris/Getty images/Profimedia
UFC-ove teškaški prvak još se nije pomirio s odlukom promocije o uvođenju privremenog prvaka

Ispred nas je priredba na kojoj će UFC-ova teška kategorija dobiti privremenog prvaka. UFC 265 predvode Derrick Lewis i Ciryl Gane, iako se u početku očekivalo kako će na ovom programu Francis Ngannou braniti u ožujku osvojenu titulu, do koje je došao pobjedom nad Stipom Miočićem. UFC je, nakon što Ngannou ipak nije u stanju boriti se već u kolovozu, nego tek u rujnu ili listopadu, povukao poprilično nagao potez i organizirao ovu borbu, što je dovelo do ljutnje kod Kamerunca i njegovog tima.

Emocije Ngannoua prema ovoj borbi i dalje su jednake. On smatra kako se provelo nešto u potpunosti nepotrebno i to ga još uvijek frustrira. Nisu ništa tu pomogle neke posljednje izjave Dane Whitea, kojima on smatra da je predsjednik promocije njegovu titulu pokušao degradirati.

"Čuo sam danas neku izjavu Dane Whitea, poput toga da će ovo biti kao borba za ujedinjenje IBF i WBC pojasa. Ne, nema nikakvog ujedinjenja, ovo je jedna promocija i postoji jedan pojas, UFC pojas. Nije da ima drugačije ime, poput toga da npr. PFL dolazi izazvati UFC. Tada bismo mogli pričati o ujedinjenju pojaseva. Bio sam tu, čekao sam borbu, a oni su odlučili uvesti privremenu titulu. To me jako iznenadilo jer u prošlosti je nije bilo, unatoč tome što Stipe nije bio aktivan. Nisu je razmatrali, odbili su i govoriti o njoj", rekao je Ngannou u razgovoru za Sirius XM, dodavši:

"Ja sam u situaciji gdje ništa dobro ne dolazi prema meni ili mi se barem tako čini. Ništa dobrog mi nemaju namjeru dati. U redu, ali gledajući na moj posljednji niz, zaslužujem svakako više respekta, posebno kao prvak. Bio sam na dnu, susreo sam se s njim i znam kako je to. Ali, uzvratio sam."

UFC-ov plan mogao bi biti organizacije iduće borbe za titulu krajem godine, no zapravo je teško bilo što zaključiti, budući da ne znamo što se zapravo između UFC-a i Ngannoua dogodilo. Uistinu je nevjerojatno raditi borbu za privremenu titulu samo četiri mjeseca nakon što je novi prvak onu pravu osvojio i samo mjesec ili dva prije nego se taj prvak namjerava boriti. Vjerojatno postoje neki razgovori o kojima javnost sigurno neće biti upoznata.

Linker
26. travanj 2024 17:16