UFC

Ngannou objasnio taktiku za Miočića: ‘To nije bila moja prednost, već hendikep!‘

Francis Ngannou 
 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA
‘Da kod onog udarca to nije bio on, nego netko drugi - taj se ne bi ustao‘

Francis Ngannou u veliki je teškaški revanš ušao s čak 13 kilograma više od Stipe Miočića. Vaga u Las Vegasu još je tamo u petak kod 'Predatora pokazala 119,2, a kod Stipe 106,1 kilograma, ali to je nešto što u kavezu novopečeni prvak nije osjetio kao nekakvu prednost.

"Ne, osjetio sam to kao neki hendikep jer sam zapravo htio biti lakši. Gledajući njegov posljednji meč s Cormierom, vidjelo se da je on lakši. Bio je brz i kondicijski vrhunski pripremljen, a to je nešto s čime se nisam htio nositi. Znao sam da je ispred mene veliki izazov i zbog toga sam se fokusirao na kondicijsku pripremljenost. To nije bila prednost za mene. Ponavljam, htio sam biti lakši i da mogu izgubiti 9-10 kilograma, to bih i napravio", rekao je Ngannou nakon UFC-a 260.

Je li osjetio razliku u Stipinim udarcima?

"Ne. Nimalo. Jedina razlika je bila ta što u ovu borbu nisam ušao s pristupom 'idem mu otkinuti glavu'. Samo sam se htio boriti i to sam radio znajući da Stipe može izdržati udarac. A jednom kada sam ga pogodio, rekao sam si da nema potrebe žuriti. Nisam mu htio dati priliku za kontru ili nešto drugo. Znao sam da će čekati moj napad za kontru ili rušenje, ali sam ovoga puta odlučio biti strpljiviji znajući da bi ga to moglo psihički slomiti."

Kada je u drugoj rundi pogodio i srušio Miočića, Francis je zadao još jedan udarac. Čak i nepotreban... Je li možda u tim trenucima bio zabrinut zbog Stipe, ipak ga je mogao ozbiljnije ozlijediti?

"Ne, Stipe je dokazao da je jedan čvrst lik i toga sam bio svjestan. Zamalo sam ga imao i u prvoj rundi. Da to nije bio on, nego netko drugi - taj se ne bi ustao. On je jako čvrst i nisam mu htio dati šansu da se vrati", objasnio je Ngannou pred kojim je sada nekoliko zanimljivih opcija.

Linker
27. travanj 2024 05:05