UFC

Ngannou otkrio kakva je situacija s njegovim ugovorom: ‘I dalje želim meč protiv Tysona Furyja‘

Francis Ngannou

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Prvak UFC-ove teške kategorije mogao bi napustiti UFC sljedeće godine ako ne udovolje njegovim zahtjevima

Još početkom ove godine, jedna od najaktualnijih MMA tema bio je ugovor Francisa Ngannoua. Pobjedom nad Cirylom Ganeom u prvom mjesecu ove godine, ‘‘Predatoru‘‘ je automatski produljen ugovor na još godinu dana ili na još tri meča.

Ngannou teoretski može pauzirati tih godinu dana i početkom 2023. godine trebao bi postati slobodan na tržištu boraca. Uzmemo li u obzir da se oporavlja od teške ozljede koljena, vrlo je izgledno da se nešto takvo i dogodi, a UFC bi bio na ogromnom gubitku ako ih najbolji teškaš svijeta napusti.

Glavni Francisov uvjet bio je vrlo jasan i javno poznat. Ngannou želi više slobode, odnosno ‘‘nevezane ruke‘‘ kad su u pitanju boksački mečevi. Kamerunac želi mogućnost odrađivanja barem jednog boksačkog meča, ali čelnici UFC-a nisu spremni na to pristati. Ngannou i Tyson Fury jedno vrijeme su podizali ‘‘hype‘‘ oko potencijalnog obračuna, ali sve je nekako utihnulo posljednjih mjeseci. Sama situacija oko Francisova ugovora također više nije u centru pažnje, a Francis je u razgovoru za SiriusXM otkrio kakvo je trenutno stanje.

‘‘Situacija s ugovorom i dalje je ista, nisam zaprimio nikakvu ponudu. Mislim da nismo u žurbi, a nisam niti ja u žurbi. Nigdje ne idem, ne žuri mi se. I dalje sam apsolutno zainteresiran za meč protiv Tysona Furyja. Kako god ovi pregovori završe, boksački meč morat će biti uključen u ugovor.‘‘, rekao je Ngannou i time dao do znanja da se nije predomislio, niti planira popustiti.

36-godišnji prvak teške kategorije trebao bi biti spreman za povratak u kavez prvom polovicom sljedeće godine. Veliki meč protiv Jona Jonesa jedna je od opcija za njegov povratak i Ngannou zasigurno želi ostati unutar UFC-a. Međutim, UFC će također morati pokazati želju za zadržavanjem ‘‘Predatora‘‘ pod svojim okriljem.

Linker
23. travanj 2024 10:12