UFC

Ngannou otkrio velike vijesti: Verbalno se dogovorio s Wilderom, a u planu je i veliki event u Africi

Francis Ngannou

 Screenshot (youtube, Ufc)
Bivši prvak UFC-ove teške kategorije nada se odraditi nekoliko boksačkih mečeva

Još uvijek ne znamo gdje će i kada će Francis Ngannou nastaviti sa svojom karijerom. ‘‘Predator‘‘ se nada boksačkom meču, a u konkurenciji je više imena za njegovog protivnika. Tyson Fury opcija je kojoj se Ngannou najviše nada, ali teško će doći do tog meča.

Fury će kako se čini boksati protiv Oleksandra Usyka, a taj meč očekuje se 29. travnja (četvrti mjesec) ove godine. Lako je moguće da će nakon toga uslijediti i revanš, a Ngannou vjerojatno nije voljan čekati toliko dugo.

Tu se otvara prilika nekim drugim boksačima za veliku borbu protiv Ngannoua, a u razgovoru za ESPN, Ngannou je otkrio koji boksači su u konkurenciji za borbu protiv njega.

‘‘Moj idući korak mora biti boksački meč. Želim odraditi jedan boksački meč, a nakon toga ću se možda vjerojatno vratiti MMA-u, jer još uvijek uživam u MMA-u. Rado bih ipak odradio nekoliko boksačkih mečeva. Radimo na nekim stvarima, a nadam se da ćemo kroz mjesec do dva moć objaviti potencijalni datum borbe i lokaciju. Sve se oduljilo više od očekivanog, ali velike stvare iziskuju vremena. Mnoge razmatram kao protivnike. Razgovarao sam s Eddiejem Hearnom o Anthonyju Joshui. Ne znam što će se dogoditi. Najviše smo u kontaktu s timom Deontayja Wildera, a donekle smo došli do nekakvog verbalnog dogovora.‘‘, započeo je Ngannou, a zatim je otkrio veliki plan.

‘‘Oduvijek sam htio event u Africi. Radi se o prilici za borbu pred domaćom publikom, a pružio bih domaćoj publici show i priliku da gledaju veliki event. Također bi pružio djeci vjeru u ovaj sport i spoznaju da je sve moguće. Radim na tome da organiziramo nešto u Africi i to je moj osobni zadatak. Mislim da ‘The Rumble in the Jungle‘ sljedeće godine slavi 50. godišnjicu i to je prilika za nešto ogromno u Africi. To je termin koji razmatramo za drugi boksački meč.‘‘, otkrio je Ngannou.

‘‘Rumble in the Jugnle‘‘ naziv je kultnog meča između Muhammada Alija i Georgea Foremana. Demokratska republika Kongo (tadašnji Zair) ugostila je taj spektakl, a slavio je Muhammad Ali jednoglasnom odlukom sudaca. Taj meč održao se 30. listopada (10. mjesec) 1974. godine. Dakle, sljedeće godine uistinu se slavi 50. obljetnica, ali u desetom mjesecu, a ne u osmom kao što je naveo Ngannou. Osim ako Francis nema provjerene informacije da će se ne prigodna manifestacija održati u osmom mjesecu.

Linker
18. travanj 2024 11:30