UFC

Nick Diaz je samouvjeren: ‘Sada sam daleko opasniji borac i bit ću nezaustavljiv‘

Nick Diaz
 Twitter (Ufc Europe)
Nešto manje od dva tjedna dijele nas od povratka Nicka Diaza u UFC-ov kavez

Šest i pol godina prošlo je od UFC 183 priredbe na kojoj smo gledali borbu između Nicka Diaza i Andersona Silve. ''Spider'' je Diaza porazio jednoglasnom odlukom, no ishod borbe preinačen je u ''No contest'' nakon što su oba borca bili pozitivni na dopinškom testiranju. Diazu je borba protiv Silve i dalje posljednji nastup koji je zasad odradio. Ipak, 25. rujna, 38-godišnji Nick Diaz trebao bi se vratiti u UFC-ov Octagon. Protivnik će mu biti Robbie Lawler, a radi se o svojevrsnom revanšu između njih dvojice.

Još je više godina prošlo od prve borbe između Lawlera i Diaza. Dva legendarna borca prvi meč su odradili davne 2004. godine, također pod okriljem UFC-a. Tada je slavio Nick Diaz nokautom u drugoj rundi borbe. Dakle, 17 godina kasnije, ovaj dvojac ponovno će se obračunati u UFC-ovom kavezu. Puno su toga borci prošli nakon te 2004. godine i prvog meča.

Robbie Lawler nastupao je za razne velike promocije, a vrhunac karijere proživljavao je od 2014. godine pa do sredine 2016. godine. Tada je došao do titule prvaka UFC-ove velter kategorije, a pojas je dvaput uspješno obranio. Tih godina glasio je kao jedan od najstrašnijih boraca na cijelom UFC-ovom rosteru te je pružio niz sjajnih borbi.

Nick Diaz s druge strane nakon prve borbe protiv Lawlera imao je zanimljiv put u svojoj karijeri i postao je izuzetno popularan borac s velikom bazom fanova. Karizmatični borac iz Stocktona bio je Strikeforceov prvak velter kategorije, a pojas je branio tri puta. Međutim, njegov povratak u UFC 2011. godine nije bio tako uspješan. Nakon pobjede protiv B.J. Penna, Diaz je izgubio od Carlosa Condita i GSP-a, a zatim je uslijedio ''No contest'' protiv Andersona Silva. Iz raznoraznih razloga Diaz nije nastupao nakon toga i mnogi smatraju kako je potratio najbolje godine za jednog borca. Nick ipak tvrdi kako se vraća kao puno bolji borac, a u kratkoj najavi za UFC Europe opisao je što možemo očekivati.

''Ja sam sada zapravo daleko opasniji borac nego što sam bio u prvoj borbi protiv Robbieja Lawlera. Bit ću uistinu nezaustavljiv nakon što sam napravio ispravne odluke. Ponovno ću pobijediti Robbieja.'', rekao je Nick Diaz.

UFC 266 priredba održati će se 25. rujna u Las Vegasu. Dvije borbe za pojas planirane su za tu priredbu. Alexander Volkanovski pojas perolake kategorije branit će protiv Briana Ortege, dok će Lauren Murphy pokušati iznenaditi cijeli svijet u borbi protiv Valentine Shevchenko za prvakinju muha kategorije. Ipak, fanovi će s velikim zanimanjem popratiti upravo meč između Nicka Diaza i Robbieja Lawlera, a ta borba ugovorena je na pet rundi, iako se ne radi o ''main eventu'', niti o borbi za pojas.

Linker
17. travanj 2024 11:21