UFC

Nije bilo lako odlučiti tko će dobiti bonus, ali UFC se odlučio za četiri imena

Ode Osbourne

 Screenshot (youtube, Ufc)
Dojam je kako je promocija možda mogla nagraditi nešto više boraca nego inače

Čak devet od ukupno 14 mečeva na sinoćnjoj UFC Fight Night 207 priredbi okončano je prekidima. Sve to otežalo je posao UFC-ovim čelnicima prilikom odluke oko dodjele bonusa. Puno boraca zaslužilo je kući otići s dodatnih 50 tisuća dolara, ali četvero je na kraju nagrađeno.

Lucas Almeida i Mike Trizano nagrađeni su bonusom za najbolju borbu večeri. 31-godišnji Brazilac Almeida debitirao je pod okriljem UFC-a, a do pobjede je došao tehničkim nokautom u trećoj rundi.

Meč Trizana i Almeide ponudio je konstantnu akciju i određene preokrete. Naime, Trizano je uzdrmao Almeidu već u prvoj rundi, ali Brazilac se vratio jači u drugoj rundi. Dominirao je debitant u nastavku meča, a do pobjede je došao početkom treće runde. Slučajan sudar glavama u drugoj rundi doveo je do krvarenja oba borca i sve to samo je dodatno pojačalo dojam ovog jako dobrog meča.

Brazilka Karine Silva također je sinoć imala UFC debi, a ''submissionom'' u prvoj rundi završila je Polianu Botelho. ''D'Arce gušenje'' bio je zahvat kojim je pobijedila svoju sunarodnjakinju, a to je učinila pet sekundi prije kraja prve runde. S obzirom da se radi o UFC debiju, naravno da je ovo i prvi bonus za Karine Silvu, a dodatnih 50 tisuća dolara vjerojatno su puno izdašnija svota od osnovnog honorara koji će joj biti isplaćen.

Bonusom je nagrađen i Ode Osbourne za svoju pobjedu nad Zarrukhom Adashevim u muha kategoriji. Američki borac nokautirao je ukrajinskog nakon samo 61 sekundu borbe. Druga je to uzastopna pobjeda za Osbournea i njegov prvi UFC bonus u petom nastupu za promociju.

Linker
03. svibanj 2024 13:25